Galatasaray Nef, Daron Russell'ı Renklerine Bağladı | Transfer Haberleri

Orhan Gülek
21.01.2023 - 13:14 | Son Güncellenme: 21.01.2023 - 13:18

Transfer haberleri... Galatasaray NEF, Mornar Bar formasıyla şu ana kadar harika bir sezon geçiren Daron “Fatts” Russell'ı kadrosuna kattı. İşte detaylar

Galatasaray Nef, Daron Russell'ı Renklerine Bağladı | Transfer Haberleri

AJANSSPOR - HABER

Basketbol Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcilerimizden Galatasaray NEF, takımın yıldız oyun kurucusu Dee Bost’un ASVEL’e transfer olmasının ardından bir süredir yeni oyun kurucu arayışlarını sürdürüyordu. Sarı-kırmızılı ekip, aradığı ismi sonunda buldu.

Galatasaray, Russell'ı kadrosuna kattı

Galatasaray NEF, Adriyatik Ligi’nde Mornar Bar formasıyla şu ana kadar harika bir sezon geçiren Daron “Fatts” Russell’ı kadrosuna kattı.

Resmi açıklama geldi

Galatasaray’ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada transferle ilgili olarak, “Galatasaray Nef, Birleşik Amerikalı oyun kurucu Daron Russell ile opsiyonlu olarak 1.5 yıllık anlaşma sağladı. 6 Mayıs 1998’de Philadelphia’da doğan Russell, University of Rhode Island ve University of Maryland’daki kolej yıllarının ardından profesyonel kariyerine Karadağ’ın Mornar takımıyla adım attı.

Bu sezon liginde 15 maça çıkan oyuncu 26.8 sayı, 3.7 ribaunt ve 7.3 asist ortalamalarıyla dikkat çekici bir grafik çizdi. Adriyatik Ligi’nin en iyi ikinci skoreri pozisyonunda olan Russell, Mornar ile Zadar arasında oynanan maçta 35 dakika parkede kalarak 47 sayıyla sezonda bir maçta en çok skor üreten oyuncu oldu. Oyuncumuza Galatasaray Nef forması altında başarılı bir kariyer diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Kerem Tunçeri ile yollar ayrılmıştı

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Galatasaray Kulübü, 2021-2022 sezonunda Erkek Basketbol Takımı Genel Direktörlük görevine getirilen Kerem Tunçeri'nin istifa ettiğini duyurmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler