Darüşşafaka, Avrupa Kupası kazandı

14.04.2018 - 08:24 | Son Güncellenme: 14.04.2018 - 08:24

ŞAHENK AİLESİ VEFA BORCUNU FAZLASI İLE ÖDEDİ

DARÜŞŞAFAKA AVRUPA KUPASI KAZANDI

Dile kolay 30.03.1863 yılında Yusuf Ziya Paşa, Vidinli Hüseyin Paşa ve arkadaşlarının çabası ve Padişah Fermanı ile kurulan CEMİYETİ TEDRİSİYE İSLAMİYE okulu, bugünün Darüşşafakası Lisesidir. En büyük özelliği babasız çocukların okula alınmasıdır. Darüşşafaka Lisesi 1950 senesinde basketbol şubesini kurmuş ve bir çok başarılara imza atmıştır. Rahmetli Baturalp, Nedret, Haşim ve Yalçın Granit’in formasını giydiği formalar; şu an gerçekten büyük bir başarıya imza atmıştır. Dile kolay bir zamanlar ikinci ligde zor barınan DAÇKA’ya yardım elini uzatan ŞAHENK ailesinin desteği ile Avrupa Eurocup kupasını kazanmıştır.

Bu büyük başarıda en büyük pay Sevgili Ferit Şahenk’e aittir. Bu yaşadığımız, geceleri hem heyecanlı hemde mutlu ve huzurlu geçirmesinin en büyük nedeni, çok sevdiği ve ona geleceğini hazırlayıp bir imparatorluk bıraktığı babası Ayhenk Şahenk’e borcunu ödemiştir. Rahmetli Ayhan Bey, Darüşşafaka mezunudur. Okulunu çok sever ve her zaman yardım eder. Hatta Maslak’ta yeni taşındıkları arazide çok güzel bir spor salonu yaptırır. DAÇKA yönetimide salonun adını AYHENK ŞAHENK koyar.

Sponsorluk olarak DOĞUŞ tüm maddi gücünü bu sene Fenerbahçe’ye kaydırmasına rağmen DAVİD BLATT gibi çok değerli bir COACHU takımın başında tuttu. Mutevazi bir bütçe ile takımı EUROCUP’ta oynattı. Sıradan oyuncular arasında Wılbekin öylesine muhteşem bir sezon geçirdi ki, adeta tek başına takımını Avrupa Şampiyonu yaptı. David Blatt ve Scottie Wilbekin ikilisi, tüm yönetim ki, İbrahim Kutluay pek ortalıkta gözükmese de, bu takımın herşeyi olduğunu biliyoruz. İdarecileri ve teknik ekibin tamamını ve onları destekleyenleri kutluyorum. Eurocup finaline gelene kadar hiç maç kaybetmemiş KUBAN Takımını süpürdük. Öyle ki, Şampiyon olmayı sezon başında kafalarına yerleştiren Coach Sasa Obradovic “ Şampiyonluk için planlarımızı yapmıştık. Ancak sihirbaz gibi oyuncu Wilbekin’ı iki maçta da 24 ve 28 sayı attı durduramayınca şampiyonluğu kaybettik” dedi. Köklü Darüşşafaka Lisesi’nin basketbol tarihinde ilk kez Avrupa Kupası kazanıldı. Coach David Blatt ise Coach olarak, Eurobasket (Avrupa Şampiyonluğu), EUROLEAGUE, FIBA EUROLEAGUE VE EUROCUP KAZANMIŞ İLK COACH OLUYOR. Dusan ivkovic ile birlikte iki kupayı kazanan ikinci COACH oluyor. Şimdi şampiyonluk güzel, güzel de, bu takımın ayakta kalabilmesi ve Euroleague’de boy gösterip iyi dereceler alabilmesi için çok, gerçekten çok önemli bir kaç sorunu var!

Darüşşafaka Takımı’na ve babası rahmetli Ayhenk Şanek’e vefa borcunu Avrupa Şampiyonu olarak ödeyen Ferit Şahenk’in seneye sponsorluğu bırakmak için girişimlere başladığı söyleniyor! O Zaman yeni ve kalıcı hatta iyi para verecek birilerini bulamaz ise DAÇKA seneye Euroleague’nin avaraj takımı olur. Bu gün çok mutluyuz. Ancak bu sene Euroleague’de Anadolu Efes için ağıtlar yakıyorsak! Seneye acılar içinde DAÇKA’yı seyredip kahrolacağız demektir! İkinci en önemli sorun ise David Blatt’in tekrar NBA’e dönme niyetinin olması. Ülkemizi seviyor ve kalmak istiyor. Ancak sponsor elini çabuk tutmaz ve iyi bir kadro kurmaz ise DAÇKA’nın vay haline benden söylemesi!

Senin için hazırladığımız haberler