Darüşşafaka'da başantrenör Josh King oldu!

İsa Kethüda
30.05.2024 - 16:41 | Son Güncellenme: 30.05.2024 - 16:45

Son dakika haberleri. Basketbol Süper Ligi takımlarından Darüşşafaka, Riesen Ludwigsburg’u çalıştıran Josh King ile başantrenör olarak anlaştıklarını açıkladı.

Darüşşafaka'da başantrenör Josh King oldu!

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Darüşşafaka, Riesen Ludwigsburg’u çalıştıran Josh King ile başantrenör olarak anlaştıklarını duyurdu.

Daçka'da Josh King dönemi

Kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz en son Bundesliga takımlarından Riesen Ludwigsburg’u çalıştıran Josh King ile baş antrenör olarak anlaştı.

Basketbol kariyerine East CarolinaUniversity’de başlayan Josh King, ilk olarak NCAA’de Vassar College’da yardımcı antrenör olarak görev yaptıktan sonra, North Carolina Greensboro Üniversitesi ve Güney Florida Üniversitesi’nde de yardımcı antrenör olarak çalıştı.

Josh King 2018-2021 yılları arasında Almanya’nın MHP Riesen Ludwigsburg takımında yardımcı antrenör olarak görev yaptı. 2021-22 sezonunda ise Çek Cumhuriyeti’nin USK Prague takımının baş antrenörlüğünü yaptıktan sonra MHP Riesen Ludwigsburg’a dönerek baş antrenör olarak göreve başladı.

BCL’de çeyrek final oynattı


2022-23 sezonunda takımına Almanya Ligi’nde yarı final, 2023-24 sezonunda da çeyrek final oynatan Josh King, aynı sezonda da takımına BCL’de çeyrek final oynatma başarısı gösterdi.

Baş antrenörümüz Josh King’e Daçka ailesine hoş geldin diyor, başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Darüşşafaka'da son olarak başantrenör olarak Rüçhan Tamsöz görev yapıyordu. İstanbul ekibi dün Tamsöz ile yollarını ayırdığını açıklamıştı. Açıklamada, "2019-2024 yılları arasında yardımcı antrenörümüz ve 2024 yılında baş antrenörümüz olarak görev yapmış olan Rüçhan Tamsöz’e Kulübümüze verdiği emekler için teşekkür eder, bundan sonraki kariyeri için başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi. 

Senin için hazırladığımız haberler