Datome: "Spor artık eskisi gibi olmayacak"

04.04.2020 - 13:01 | Son Güncellenme: 04.04.2020 - 13:01

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Beko'nun İtalyan oyuncusu Gigi Datome, Sky Sport'a açıklamalarda bulundu. Datome, "İstanbul'da iyiyim, ama ne olacağını asla bilemezsin" dedi.

"Türkçe öğrenmeye devam ediyorum"

Türkçe öğrenmeye devam ettiğini belirten Datome, "Asla hayal etmeyeceğim bir bir dünyaya giriyorum. Türkçe öğrenmeye devam ediyorum. Öğreniyorum çünkü 5 yıl sonra hiç bilmemek çok utanç verici olurdu. Şu an birinci veya ikinci seviyedeyim. ingilzice bilmeyen bir kişiyi anlayabiliyorum. "dedi.

"Spor artık eskisi gibi olmayacak"

Sporun artık eskisi gibi olmayacağını söyleyen Datome, "Dürüst olmak gerekirse mevcut durumu göz önüne alarak Olimpiyat öncesi veya Fenerbahçe ile sezon hakkında çok fazla düşünmüyorum ya da başka bir şey. Bir sonraki sezon herkes için çok farklı olacak. Spor artık eskisi gibi olmayacak. Şu anda oynamamız gereken alanın yataklarla dolu olduğunu anlamalısınız. Bu acil durum." şeklinde konuştu.

"Milli takımla madalya kazanmayı özledim"

Madalya kazanmayı özlediğini ifade eden Datome, "Oynama koşulları oluştuğunda milli takımla yapabileceğimiz bir şey olacağına inanıyorum. Kasım ayında yaşım 33 olacak ve henüz 38 değilim. Eğer fiziksel oalrak iyi hissediyorsam Olimpiyat öncesinde olacağım. Milli takımla madalya kazanmayı özledim. Her yaz çalışıyoruz." dedi.

"Euroleague ile sürekli konuşuyoruz"

Euroleague maçları ile ilgili soruya, "Tekrar oynayıp oynamayacağımızı öğrenmek için Euroleague ile sürekli konuşuyoruz. Onların muhatabıyız. Telefonum her zaman açık. Sağduyulu olmalıyız. Şimdi oyuncuların hayal bile edemeyeceği acil durumlar var. Herkes dünyasını ve onu nasıl ileri taşıyacağını düşünmeli."diye ekledi.

"Obradovic ve kazanan bir Fenerbahçe projesi benim için oldukça cazipti"

"NBA'de neden kalmadın?" sorusuna Datome, "NBA'de kalma şansım vardı, bu yüzden benim için kararı veren NBA değildi. Obradovic ve kazanan bir Fenerbahçe projesi benim için oldukça cazipti. Bu beni iyi hissettiriyor. Gherardini, takım arkadaşlarım ve taraftarlarla Türkiye'de kendimi güvende ve rahat hissediyorum. Kalmak zor oldu fakat burada mutluyum."şeklinde konuştu.

"Roma'da güzel anılarım"

Roma'da forma giydiği günlere değinen Datome, "Roma'da güzel anılarım var. Scudetto finaline ulaştık. Roma uzun yıllar böyle bir sezon yaşamamştı. Oradaki en güzel hatıra taraftarların mutluluğu, takım arkadaşlığı ve teknik personel ile olan ilişkimiz." açıklamasını yaptı.

"Obradovic ile çok yoğun bir ilişkimiz var"

Son olarak Obradovic ile arasındaki ilişkiden bahseden İtalyan oyuncu, "Obradovic ile çok yoğun bir ilişkimiz var. Bu beş yıl içinde güzel ve zor anlar yaşadık. Beni bu proje içinn isteyen oydu. Aramızda saygı ve sevgi var. Onunla ilişki kurmaktan gurur duyuyorum. Yaptığı ve düşündükleri konusunda çok dürüst birisi" ifadelerini kullandı.

Derleyen İsa Kethüda

Senin için hazırladığımız haberler