Daum'dan Alex detayı: "Aykut Kocaman beni öldürmüştü"

15.10.2020 - 14:38 | Son Güncellenme: 15.10.2020 - 14:53

Christoph Daum, Fenerbahçe'de çalıştığı dönemde Aykut Kocaman ile Alex konusunda yaşadığı bir diyaloğu anlattı. Daum, Alex konusunda Kocaman'a dediklerini anlattı.

Daum'dan Alex detayı: "Aykut Kocaman beni öldürmüştü"

AJANSSPOR

Bir dönem Türkiye'de Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğünü yapan Christoph Daum'un biyografi kitabındaki bazı detaylar dikkati çekiyor. Onlardan biri, Aykut Kocaman - Alex ve Daum üçgeni arasında geçen bir olayı kapsıyor. İşte Christoph Daum'un dilinden Aykut Kocaman ile Alex konusundaki o detay...

Daum, Kocaman ile arasındaki diyaloğu anlattı

Alman teknik adam Christoph Daum, Fenerbahçe'de teknik direktör olarak görev yaptığında Aykut Kocaman sportif direktörlük koltuğunda oturuyordu. Daum, Brezilyalı futbolcu Alex de Souza'ya iki gün izin verdi. Daum'un anlattığına göre; sportif direktör Aykut Kocaman buna karşı çıktı. 

"Aykut Kocaman beni öldürmüştü"

Daum, Aykut Kocaman ile arasında geçen diyaloğu şu sözlerle anlatıyor:

"Alex'e 2 günlük izin vermiştim. Sportif direktör olan Aykut Kocaman buna karşı çıktı ve Alex'e para cezası verilmesi konusunda ısrar etti. 'Çok istiyorsan parayı kendi cebimden ödeyebilirim' dedim. Eğer bakışlarla bir insan öldürülebilseydi o an Aykut Kocaman beni öldürmüştü."

Alex ile Aykut Kocaman arasında kıyaslamalar yapıldı

Fenerbahçe'nin unutulmaz isimlerinden biri olan Alex de Souza, Aykut Kocaman ile sürekli olarak kıyaslanıyordu. Hatta Alex'in, Aykut Kocaman'ın kendisini kıskandığını da söylediği gündeme gelmişti. 

Aykut Kocaman: "Alex'le rakip de değilim, düşman da değilim"

Aykut Kocaman, Konyaspor'u çalıştırırken Fenerbahçe'ye rakip olmuştu. Kocaman 1-1 biten maçı izlemeye gelen Alex ile ilgili olarak, "Ben Alex'le düşman da değilim rakip de değilim. Biz çok sıkıntılı dönemde Alex'le kader birliği yaptık. Bizi karşı karşıya getirmekle insanların ne yapmaya çalıştığını anlamış değilim. Fenerbahçeliler de bu tuzağa ısrarla düşüyor. Ben dağıtımcı değil bütünleştirici bir insanımdır. Alex'le birlikte bu bayrağı uzun süre taşımaya çalıştık. Zaman zaman istenmeyen şeyler oldu. Şu anda o bambaşka bir hayat yaşıyor, ben bambaşka bir hayat yaşıyorum. Ama şu karşılaştırma durumunu anlamış değilim. Keşke karşılaşsaydık, sarılırdım ben ona" ifadelerini kullanmıştı.

Alex: "Kafamda kontratı yenilemek vardı"

Fenerbahçe'den ayrılışının çok ani olduğunu, cumartesi günü maçta oynadığını, pazartesi ise Aykut Kocaman'ın kendisini gönderdiğini ifade eden Alex, "O hafta sonu ne oldu bilmiyorum. Fenerbahçe ile bir sezon daha kontratım, kafamda ise kontratımı yenilemek vardı. Kariyerimi Türkiye'de bitirecek, hayatımı orada sürdürecektim. Benim fikrim buydu" demişti.

"Aykut Kocaman hayatımı değiştirdi"

Kocaman ile ilgili çarpıcı sözler söyleyen Alex, Fenerbahçe'den ayrılık süreci ile ilgili olarak şu ifadeleri de kullanmıştı:

"Aykut Kocaman hayatımı değiştirdi. Yalnızca bir oyuncuyu göndermedi, bir aileyi gönderdi. Eşim ile oturup 'Şimdi nasıl işin içinden çıkacağız?' diye konuştuk. Çünkü beni gönderdiğinde artık daha fazla futbol oynamak istemiyordum. İyi oynuyordum ve o beni gönderdi. Ben sorun çıkarmadım ama o beni bir sorun haline getirdi. Curitiba'ya dönüp hayatımı düzene sokmam bir buçuk iki yılımı aldı. İnsanlar Alex'i görüyor ama Alex'in arkasında bir kadın ve büyümekte olan 3 çocuk vardı. Aykut Kocaman kariyerimi durma noktasına getirdi."

Senin için hazırladığımız haberler