Daum'dan Fenerbahçe ve Ersun Yanal için flaş yorum! Galatasaray'dan teklif aldı mı?

11.02.2019 - 13:08 | Son Güncellenme: 11.02.2019 - 16:08

Daum'dan Fenerbahçe ve Ersun Yanal için flaş yorum! Galatasaray'dan teklif aldı mı?

Daha önce ülkemiz Beşiktaş, Fenerbahçe ve Bursaspor'u çalıştıran Christoph Daum, Sabah gazetesine özel bir röportaj verdi. Alman efsane, Fenerbahçe'nin son durumunu masaya yatırırken Galatasaray'dan aldığı tekliflerden bahsetti. Ersun Yanal'ın oynattığı futbol hakkında ne düşünüyor? Türkiye'den takip ettiği futbolcu var mı? Birlikte çalıştığı en yetenekli futbolcu kim? İşte o röportaj...

-Türkiye'den yakın zamanda bir teklif aldınız mı?

"Birçok kez ciddi teklifler geldi. Çoğu zaman masaya oturulup görüşmeler de gerçekleşti ama imza aşamasına gelinemedi."

Daum: "Fenerbahçe ruhunu geri kazanmalıdır."

  • Fenerbahçe'nin mevcut formunu nasıl değerlendiriyorsunuz? 

"Aşırı derecede şaşırtıcı bir durum. Kadrodaki isimlere bakılırsa deneyimli, kaliteli, genç, aç ve yetenekli futbolcular var. Faktörler ne olursa bu Fenerbahçe'nin ligin zirvesinde yarışması en azından zorlaması gerekir. Ama ligin ilk yarısında gördük ki futbolcular sahada bir birlik beraberlik yansıtamadı. Fenerbahçe ruhunu geri kazanmalıdır. Şu an önemli olan oynanan futbol degildir, toplanan puanlardır. Bir an evvel Fenerbahçe'nin puan toplayarak yükselmesi gerekir. İşte ondan sonra oynanan futbola bakılır."

-Fenerbahçe'nin küme düşmesine ihtimal veriyor musunuz?

"Kesinlikle hayır!!"

Ersun Yanal için flaş yorum!

-Ersun Yanal'ın oynattığı futbolu beğeniyor musunuz?

"Fenerbahçe puan tablosundaki mevcut pozisyonundan yukarı çıkmak için neler yapmalı? Fenerbahçe'nin ne yapması gerektiğini açıklamak bana düşmez ve kimseye de bu konuda öncü olup öyle yapılsın, böyle yapılsın demem, diyemem, ki Fenerbahçe'nin başında Ersun Yanal gibi deneyimli ve başarılı, üst düzey bir teknik adam var. Fenerbahçeliler ona güvensin, eminim pişman olmayacaklardır. Ersun Yanal ne yapması gerektiğini çok iyi biliyor."

-Beşiktaş ve Fenerbahçe'de çalıştınız. Kendinizi hangi camiaya daha yakın hissediyorsunuz?

"Her iki takım için de duygularım ve sevgim inanılmaz. Aşık olmuş olanlar bilir, bu da onun gibi bir şey. Bir aşık olan yine aşık olabilir. Hatta farklı şekillerde aynı seviyede bile sevebilir. Ne Beşiktaş'ı ne de Fenerbahçe'yi hiçbir zaman kalbimden silmeyeceğim. Çok özel ve farklı camialar. Her iki camiada da farklı şeylere aşık oldum ve kalbim hala onlar için atıyor. Bu yüzden de ne takibi bıraktım ne de ikinci vatanım Türkiye'yi unuttum."

Galatasaray'la yaptığı görüşmelerin detaylarını paylaştı!

-Galatasaray'dan hiç teklif aldınız mı?

"Evet. Hatta görüşmeler oldukça ilerlemişti. Galatasaray yöneticileri ile final görüşmelerini evimde, oturma odasında yaptık. İki farklı dönemde Galatasaray'ın yoğun ilgisini ve teklifini gördüm. Her iki dönemde de birden araya öyle teklifler girdi ki, ailemle görüşüp aldığım kararlar Galatasaray lehine olumlu sonuçlanmadı."

-Gelecekte Türkiye'ye dönmekle ilgili bir planınız var mı?

"Az önce de dediğim gibi Türkiye gerçekten benim ikinci vatanım ve bu yüzden de Türk futbolundan hiç kopmadım. Mesela bu akşam (Geçtiğimiz cuma akşamı) Kayserispor - Fenerbahçe maçını izleyeceğim. Türk futbolunda neler olup bitiyor, takımlar, hocalar, kulüpler ne durumda hepsini takip ediyorum. Bu yüzden de hem tabii ki Türkiye'de tekrar yaşayıp çalışmayı isterim ve hiç yok olmamış gibi de aynı azimle işime sarılabilirim."

"Dünya yıldızı olmaya aday tek Türk Cengiz"

-Türkiye'den takip ettiğiniz futbolcular var mı? Hangi oyuncuları beğeniyorsunuz?

"Takip ettiğim veya beğendiğim birçok yetenekli futbolcu var. Zaten Türkiye'de yetenek seviyesi gerçekten yüksek. Ama ön planda herkesin de gözlemlediği Cengiz Ünder var. Şu an kesinlikle en iyi Türk futbolcusu Cengiz ve açık söylemek gerekirse dünya yıldızı olmaya aday şu an için tek Türk. Bundesliga'da da oldukça fazla Türk oyuncuları olmaya başladı. Gerçekten çok yetenekli ve iyi futbolcular ama en üst seviyede kimseyi görmüyorum şu an, Cengiz hariç."

"Sergen'den yeteneklisini görmedim."

-Çalıştırdığınız takımlardaki en yetenekli futbolcu hangisiydi?

"Futbol hayatımda gördüğüm, tanıdığım veya çalıştırdığım tüm futbolcular arasında şüphesiz ki açık ara en iyi futbolcu, en süper yetenek Sergen Yalçın'dı ve hala da ondan daha yeteneklisini görmedim! Ona hep derdim; 'Sen zamanın süperstarı Roberto Baggio'dan daha iyisin, aklını çalıştır' ama Sergen'in aklı genellikle başka yerdeydi! Buradan TFF'ye ve tüm kulüp yöneticilerine de seslenmek istiyorum; altyapılara daha fazla önem verilmesi gerekir. Daha büyük yatırımlar yapılıp gençlerin gelişimi seviye atlamalı."

Senin için hazırladığımız haberler