Beckham'ın fitness topundan 20 milyon dolarlık dava ve Wahlberg çıktı!

Cüneyt Muharremoğlu
22.10.2022 - 14:16 | Son Güncellenme: 22.10.2022 - 14:22

İngiliz efsanesi David Beckham, ortakları arasında Hollywood yıldızı Mark Wahlberg'in de bulunduğu F45 şirketine 20 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

Beckham'ın fitness topundan 20 milyon dolarlık dava ve Wahlberg çıktı!

AJANSSPOR DIŞ HABER

Futbola veda etmesine karşın popülerliğini sürdüren David Beckham'ın isme açtığı tazminat davasıyla yine gündemde. İngiliz yıldız, golf dünyasının tanınan ismi Greg Norman ile birlikte sosyal medyasında reklamını yaptığı ve marka lansmanında yer aldığı fitness markası F45'e 20 milyon dolarlık dava açtı.

2021'de imza attılar

The Blast'taki habere göre, Beckham ile Norman'ın F45 ile iş ilişkisi 2021'de başladı. Beckham ve Norman, F45'i tanıtmak için sözleşmeye imza attılar. İki sporcu, 5 yıl boyunca şirketi büyütmek için sosyal medya hesaplarını ve markalarını kullanmayı kabul etti.

Para ve hisse anlaşması

Anlaşmaya göre, Beckham ve Norman, bir miktarın ücretin yanı sıra şirketin hisselerinden bir bölüm alacaktı. Anlaşmanın ardından F45, Beckham'ı resmen küresel ortak olarak ilan etti. 

İlgini Çekebilir
Beckham formayı aldı! Trabzon yorumu gündem oldu
Habere Git

Beckham fotoğrafları sosyal medya hesabından yayınladı

Beckham'ın bir F45 tesisinde antrenman yaparken görüntülerini yayınladı. İngiliz yıldız fotoğraflarını sosyal medyasından paylaştı. F45'in kurucu ortağı Adam Gilchrist, şirketin Beckham ile olan ilişkisini "Tarihi" olarak niteledi.

İşler kötüye gitti

F45 şirketinin işleri 2021'de yolunda gitti. Beckham'a yapılan ödemelerde sorun yaşanmadı. Ancak 2022 yılıyla birlikte şirkette ekonomik buhran başladı. Şirketin hisseleri büyük değer kaybetti. F45'in 15 Ocak 2022'de 11,33 milyon dolar olan piyası değeri 23 Eylül 2022'de 1,97 milyon dolara düştü.  

Şirket Beckham'ı zarara uğrattı

David Beckham ve golfçü Greg Norman bu aşamada yargıya başvurdu. İkilinin iddiasına göre şirket, zamanında hisse devri yapmayarak zarara neden oldu. Ayrıca şirket içeriden bilgi sızdırarak yöneticilerin de dahil olduğu kendi yatırımcılarının bazılarına ayrıcalık yaptı.

İlgini Çekebilir
David Beckham, Elizabeth'in naaşını görebilmek için 12 saat kuyrukta bekledi
Habere Git

Beckham 20 milyon dolar istiyor

47 yaşındaki Beckham, 5 yıllık kontrat kapsamında ödenmesi gereken 1,5 milyon doların eksik ödenmesi ve hisse devri konusunda zarara uğradığı için 20 milyon dolar değerinde dava açtı. Beckham'ın suçladığı isimler arasında ayrımlcılık yapıldığını iddia ettiği Hollywood yıldızı Mark Wahlberg de bulunuyor.

F45'i Mark Wahlberg popüler yaptı

Aktör Mark Wahlberg, 2019'da F45'in hisselerinin yüzde 36'sını alarak spor markasının isminin duyulmasını sağladı. Şirketin artan popüleritesiyle arasında Magic Johnson'ın da bulunduğu isimler F45'e yatırım yaptı.    

Senin için hazırladığımız haberler