David Beckham'ın, satın aldığı Inter Miami Kulübü faaliyete geçiyor...

23.03.2019 - 17:01 | Son Güncellenme: 23.03.2019 - 20:01

David Beckham'ın, satın aldığı Inter Miami Kulübü faaliyete geçiyor...

Büyük yatırımlar sonucunda kulübü yapılandırma çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren İngiliz yıldız, 2020'de MLS Ligi'ne girmek için tüm izinlerini aldı.

2013'te kulübü 6 ortağı ile birlikte kuran Beckham'ın ortakları Simon Fuller (Spice Girls menajeri), Bolivyalı milyarder Marcelo Claure, Floridalı iş adamı Jorge ve Jorge Mas ve Japon Banka Müdürü Masayoshi Son.

Önce "Miami Bechkam United" ismi düşünülse de ardından Inter Miami isminda karar kırıldı. Beckham, LA Galaxy'de 2007'de oynadığı dönemde yaptığı sözleşme gereği MLS'te imtiyaz sahibi olma hakkını 25 milyon dolar vererek kullandı.

Kulübün simgesi flamingolu pembe bir logo ile süslendi. Romen rakamlarıyla "MMXX", kulübün açılış tarihi olan 2020'yi simgeliyor.

STADYUM PLANLARI Kulüp statsız olmaz elbette... Beckham ve ortakları yapacakları 25 bin kapasiteli stadyumları için yer belirledi. Miami Özgürlük Parkı'nda yapılacak olan stadum ve tesisler epey pahalıya patlayacak...

Öte yandan bu tesislerin, takımın açılış tarihi olan 2020'ye yetişmesi beklenmiyor. Beckham, stat olana kadar şu anda harap durumda olan Lockhart Stadyumu'nu oynamaya hazır hale getirecek.

OYUNCULAR NEREDEN GELECEK? Takımın bu yıl içinde resmen kurulması bekleniyor. MLS Ligi'nde var olan bütçe sınırı sebebiyle kulüpler istedikleri gibi transfer parası harcayamıyorlar.

GÖZÜ MESSI VE RONALDO'DA Sembol isim Beckham, transferde yüksek popülaritesini kullanacak. David geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Herkesin hayalinde bir takım vardır. Messi ve Ronaldo'nun hala sahada olduğunu göz önüne alırsak, bir sonraki etapta onlar için bir son göremiyorum" diyerek bu iki yıldızı gözüne kestirdiğini ima etti.

2020'de Messi 32, Ronaldo ise 35 yaşında olacak. Bu tarihte Messi'nin Barcelona ile 1 yıl daha sözleşmesi kalmış olacak. İki futbolcu da kariyerinin sonunu ABD'de geçirmeyi tercih edebilir.

NE KADARA MAL OLACAK 25 milyon dolara imtiyaz sahibi olan Beckham'ın harcamaları bunula bitmeyecek. Özellikle stat konusundaki harcamalar, yeşil alan kullanımı için verilecek bedel, bu bölgeye yapılacak 750 odalı otel ile birlikte yapılacak birçok masrafın 1 milyar doları bulacağı söyleniyor.

2020'DE NE OLACAK? Inter Miami 2020'de MLS Ligi'ne girecek olan iki takımdan biri olacak. Diğer dahil olacak takım ise Nashville SC... Bu katılımlarla birlikte ligdeki takım sayısı 26'ya çıkacak.

Takım doğu konferansında Montreal, Philadelphia, New York ve Orlando City gibi takımlarla rakip olacak. (Spor Arena)

Senin için hazırladığımız haberler