David Blatt: Böyle maçların farklı dinamikleri var

14.02.2018 - 18:30 | Son Güncellenme: 14.02.2018 - 18:30

Darüşşafaka Basketbol Başantrenörü David Blatt, bu tarz turnuva maçlarının farklı bir atmosferi olduğunu belirterek, “Böyle maçların farklı dinamikleri vardır. Bu tip karşılaşmalara ne kadar hazırlanırsanız hazırlanın maç sırasında beklenmedik şeylerle karşılaşabilirsiniz” dedi. 

Darüşşafaka Basketbol, PTT Erkekler Türkiye Kupası çeyrek final maçında Sinan Erdem Spor Salonu’nda karşılaştığı Eskişehir Basket’i 59-75 mağlup etti.

Mücadele sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Blatt, “Dün söylediğim gibi bu tip maçların farklı dinamikleri vardır. Böyle maçlara ne kadar hazırlanırsanız hazırlanın maç sırasında beklenmedik şeylerle karşılaşabilirsiniz. Esasında ilk yarıda iyi oynadık ama onlar zor şutları sokup maça tutundu. İkinci yarıda ilk yarıdaki savunmamıza devam edip rakibin yorulmasını sağladık. İlk yarıdaki şutları ikinci yarıda atamadıklarında fark açılmaya başladı. Şimdi rahatça oturup bizden sonraki Fenerbahçe Doğuş- Anadolu Efes maçını bekleyeceğiz. Bu turnuvada çok kaliteli maçlar seyredeceksiniz. Bu karşılaşma öyle oldu, bundan sonra da böyle olacak. Bu maça belli bir taraftar bekliyorduk ama komik bir saatte oynandığı için böyle oldu. Ama bundan sonra daha fazla taraftar bekliyorum” şeklinde konuştu.

Darüşşafakalı basketbolcu Johnson ise maçın anahtarı savunmadaki uyumlu oyunları olduğunu ve rakibi zor şutlar atmaya zorladıklarını belirtti.

Senin için hazırladığımız haberler