Davis Kupası'nda Türkiye'yi Temsil Edecek Milli Tenisçiler Belli Oldu

İsa Kethüda
24.01.2023 - 22:35 | Son Güncellenme: 24.01.2023 - 22:46

Tenis haberleri... Davis Cup'ta Dünya Grubu I’e yükselmek için Türkiye'yi temsil edecek milli tenisçilerimiz belli oldu. İşte ülkemizi temsil edecek tenisçiler.

Davis Kupası'nda Türkiye'yi Temsil Edecek Milli Tenisçiler Belli Oldu

Türkiye ile Slovenya'nın İstanbul'da karşılaşacağı Davis Kupası Dünya Grubu 1 müsabakasına katılacak milli tenisçiler belli oldu.

Türkiye Tenis Federasyonunun açıklamasına göre, A Milli Erkek Tenis Takımı'nın Slovenya ile karşılaşacağı organizasyon, 3-4 Şubat'ta ENKA Spor Kulübü'nde yapılacak.

Türkiye'yi organizasyonda, Cem İlkel, Altuğ Çelikbilek, Sarp Ağabigün, Ergi Kırkın ve Yankı Erel temsil edecek.

Davis Kupası hakkında

Davis Kupası (Davis Cup), ulusal tenis takımları arasında her yıl yapılan bir şampiyonadır. Diğer bir ifade ile Davis Kupası, her yıl düzenlenen uluslararası bir tenis turnuvasıdır. O yıl şampiyon olan takım, ilk defa Dwight F. Davis tarafından verilen tarihi kupayı bir yıl boyunca elinde tutar.

1900 yılında tesis edilmiş olan Davis Kupası, tenis karşılaşmalarının en önemlilerinden biridir. Karşılaşmalara katılacak olan her ulus, en iyi oyuncularından bir takım meydana getirir. Bu takımların her biri beş karşılaşma yapar. Bunların dördü tekli, biri de çiftli karşılaşmadır. Bu yarışmalarda en az üç karşılaşmayı kazanan takım karşısındaki takımı yenmiş sayılır. Böylece yapılan maçlarla takımlar elene elene final maçına varılır. Finali kazanan takım da bir yıl boyunca Davis Kupası’nı elinde tutmaya hak kazanır.

1899 yılında Harvard Üniversitesi’nde eğitim gören dört öğrenci tarafından Britanya’daki tenis turnuvasına meydan okuma amaçlı tasarlanan turnuva şimdilerde Uluslararası Tenis Federasyonu tarafından yönetilmektedir. İlk adı, 1945 yılına kadar International Lawn Tennis Challenge olan turnuva, ülkelerin sadece erkek milli takımlarını ağırlamaktadır.

Senin için hazırladığımız haberler