De Ligt'tan İtalyan savunmacılara övgü: "Savunmayı sanata çevirdiler..."

20.07.2019 - 15:11 | Son Güncellenme: 20.07.2019 - 18:11

De Ligt'tan İtalyan savunmacılara övgü: "Savunmayı sanata çevirdiler..."

Hollandalı genç futbolcu de Ligt, Juventus'a transfer sürecini değerlendirdi. Juventus'u tercih etme sebeplerinden birinin Sarri olduğunu söyleyen de Ligt, "Daha önce Sarri ile telefonda konuştum. Buraya transfer olmak istememin sebeplerinden biri Sarri. Sarri'nin hakkında çok iyi şeyler duydum ve onun futbol felsefesini seviyorum." dedi.

"Savunmayı sanata çevirdiler"

İtalyan savunma oyuncularını beğendiğini söyleyen Ligt, "İtalya dendiğinde genelde savunmayı düşünüyorsunuz. İtalya'nın tarihinde harika defanslar var. Bir çocukken Baresi, Maldini, Cannavaro ve Nesta'nın hayranıydım. Onlar savunmayı bir sanata çevirmişlerdi." ifadelerini kullandı.

"Bana hitap eden bir kulüp"

De Ligt'in açıklamalarından öne çıkan diğer detaylar ise şu şekilde:

Juventus her zaman bana hitap etti. Bu transfer beni daha iyi bir savunmacı yapabilir. 7 yaşındayken bir Juventus forması almıştım.

"Bir sonraki adıma geçmemde..."

Ajax'ın oyunuyla büyüdüm ama en önemli şey burada kazanmak. Buffon, Chiellini ve Ronaldo ile oynamak benim bir sonraki adıma geçmemde rol oynayacaktır.

"Para belirleyici değil..."

Transfer söylentilerinden uzak durmaya çalıştım. Biraz yorucu bir süreçti. Birçok insan PSG'ye Mbappe'den daha fazla para istediğim için gitmediğimi yazdı. Saçmalık. Para benim için belirleyici değil. Beni tanıyanlar ne istediğimi biliyor.

Senin için hazırladığımız haberler