'Değişmek zorundayız. Çünkü değişmezsek...'

17.04.2020 - 10:13 | Son Güncellenme: 17.04.2020 - 10:21

'Değişmek zorundayız. Çünkü değişmezsek...'

Koronavirüsü atlatan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Hürriyet ve La Gazzetta dello Sport gazetelerine konuştu. Deneyimli teknik adam, ‘Değişmek zorundayız. Çünkü değişmezsek mutlu olamayız’ derken Juventus forması giyen Merih Demiral’la ilgili de övgü dolu ifadeler kullandı.

Fatih Terim hastaneden çıkarken şunları söylemişti: ‘Ben bu sınavdan çok şey öğrenerek çıkacağım. Daha çok kıymet bilecek, karantina süreci sonrası aileme ve sevdiklerime daha çok vakit ayıracağım. Daha çok affedeceğim, daha az üzülmeye çalışacağım.”

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök de bu açıklamalar üzerine Fatih Terim’i aramış ve ona, “Hocam böyle diyorsunuz ama siz de ben de ego insanıyız. Böyle büyük egolar değişebilir mi?” sorusunu yöneltmiş. İşte 66 yaşındaki teknik adamın cevabı:

'Bak bir virüs ne hale getirdi'

“Tamam egomuz var da, Amerika’dan daha büyük bir ego mu vardı bu dünyada? Onu atarım, bunu keserim, şunu vururum... Bak bir virüs ne hale getirdi. Yani artık benim egom, onun egosu, bunların hiçbir manası yok. Hiçbirinin esamesi okunmaz. Bütün dünyanın başına geldi bu.”

Değişim mesajı!

“Evet, değişeceğim. Çünkü artık hiçbir şey eskisi gibi olamaz. Değişmek zorundayız. Çünkü değişmezsek mutlu olamayız. Ben değişeceğim.”

"Geçen gün bir arkadaşımı arıyordum. Bulamadım. Bir başka arkadaşımla konuşuyorduk, bunu söyledim. Bana ‘Hocam buluncaya kadar arayacağız’ dedi. Görmediğimiz, ihmal ettiğimiz arkadaşlarımızı buluncaya kadar arayacağız. İşimizi daha iyi yapacağız. Seveceğiz. Ailemize daha çok zaman ayıracağız.”

Fatih Terim aynı zamanda İtalyanlar’ın ünlü La Gazzetta dello Sport gazetesine de özel bir röportaj verdi.

İlk olarak hastalık süreciyle ilgili konuşan Terim, “Şu anda iyiyim, teşekkür ederim. Şanslıydım. Virüsü semptomlar belirmeden tespit ettik ve hemen tedaviye başladık. Şu anda evdeyim, dinleniyorum. ‘Korku’ kelimesi duyduklarımı açıklama konusunda yetersiz kalır. Hayatta kalan İtalyan arkadaşlarım beni anlıyordur. Dünyanın çok önemli bir testten geçtiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

İstanbul'da Dörtlü Final!

Terim, İstanbul’da yapılması düşünülen Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali için de şunları söyledi: “Tabii ki bu fikri beğendim. Neden olmasın? Türkiye son yıllarda spora ve spor tesislerine büyük yatırımlar yaptı. İstanbul büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacak beceriye sahip. Bu beni mutlu ve gururlu yapar.”

Juventus favori mi?

"Futbol pek tahmin edilebilir bir oyun değil. Takımlar nasıl geri dönecek bilemiyoruz. Ama tabii ki Juventus’un kazanma ihtimali de var.”

Merih Demiral için övgü dolu sözler!

Fatih Terim, Juventus forması giyen Merih Demiral için ise şunları söyledi:

“Merih çok çalışıyor. Kendine güveni var ve Juventus’ta kendini kanıtladı. En iyi özellikleri sezgisi, 1.90 olmasına rağmen hızı, atletizmi ve kararlılığı. Oyun bilgisi ve vizyonu da kötü değil. Harika işler yaptığını söyleyebilirim. Umarım sakatlıktan sonra onu daha çok konuşacağız.”

Dünyanın en iyi savunmacılarından biri olabilir mi?

"Her oyuncu iyi bir fizik ve zekayla en iyilerden biri olabilir. Bu zor ama imkansız değil. Merih bu potansiyele sahip. Dahası önünde uzun bir kariyer var. Hala gelişebilir.”

Eski takımı Milan için neler düşünüyor?

“Milan’ı şampiyonluk yarışının uzağında görmek beni üzüyor. Milan her zaman şampiyonluğa oynamalıdır. Bu Fiorentina için de geçerli. İki büyük kulüpten bahsediyoruz. Umarım en yakın zamanda o seviyeye geri dönerler.”

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler