Dejavu! Beşiktaş'ın golüne Real Madrid örneği...

28.12.2020 - 20:07 | Son Güncellenme: 28.12.2020 - 20:15

Beşiktaş, ligin 15. haftasında evinde Sivasspor'u ağırladı. Karşılaşmanın 18. dakikasında Beşiktaş, Güven'le skoru 1-0 yaptı. Güven Yalçın'ın golü öncesinde Beşiktaş'ın topunun taca çıktığı yönünde itirazlar oldu. Peki VAR, taç pozisyonuna bakabiliyor mu? Hakemler neden golü verdi? Bu pozisyon daha önce Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Real Madrid - Ajax maçını akıllara getirdi. İşte detaylar...

Dejavu! Beşiktaş'ın golüne Real Madrid örneği...

AJANSSPOR

Süper Lig'de 15. hafta maçında Beşiktaş, Sivasspor'u konuk etti. Karşılaşmanın 18. dakikasında siyah beyazlı takım Güven Yalçın'ın golüyle 1-0 öne geçti.

Sivassporlu futbolcular, gol öncesinde Rosier'ın topu dışarıdan çevirdiği yönünde hakeme itiraz ettiler.

Mücadelenin hakemi Arda Kardeşler gol kararı verirken; VAR bir süre pozisyonu inceledi. VAR'dan da onay gelince Beşiktaş 1-0 öne geçti.

VAR, taç pozisyonuna bakabiliyor mu?

VAR, taç pozisyonuna bakabiliyor ancak kameraların yetersiz kaldığı takdirde yardımcı hakemin verdiği karar onaylanıyor.

Şampiyonlar Ligi'nde de yaşanmıştı

6 Mart 2019'daki Şampiyonlar Ligi son 16 maçında Real Madrid ile Ajax arasındaki mücadelede VAR tartışmaları yaşandı.

62. dakikadaki gol öncesi, Ajaxlı Mazraoui dışarı çıkmakta olan topu son anda kontrol edip takım arkadaşlarına kazandırdı ve ardından Dusan Tadic'in golü geldi. Ajax, bu golle skoru 3-0'a getirdi.

Maçın Alman hakemi Felix Brych, VAR'dan gol üzerine onay bekledi. Ancak maçın Video Asistan Hakemi Bastian Dankert ile AVAR Marco Fritz'in incelemesi 4 dakika sürdü.

Uzun süren bekleyişin ardından gol geçerli sayıldı. Maç 4-1 Ajax'ın galibiyetiyle bitti.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz. (*GÖRÜNTÜLER BEIN SPORTS'TAN ALINMIŞTIR)

Senin için hazırladığımız haberler