Demba Ba'dan Vedat'a olay gönderme

18.01.2020 - 23:20 | Son Güncellenme: 18.01.2020 - 23:20

Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe'nin Gaziantep FK ile deplasmanda oynadığı karşılaşmanın 80. dakikasında sarı kart gören Kosovalı forvet Vedat Muriç, 90+4'te ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek 1 maç ceza aldı. Muriç, hafta içi kupada oynanacak olan Kayserispor maçında forma giyemeyecek ve hafta sonunda Başakşehir maçında sahada olacak.

Süper Lig'de Başakşehir'in Yeni Malatyaspor ile oynadığı karşılaşmada gördüğü sarı kartla Fenerbahçe maçında cezalı duruma düşen Başakşehirli Demba Ba, sosyal medya hesabından gündeme bomba gibi düşecek paylaşım yaptı ve Vedat Muriç'e atıfta bulundu.

Senegalli yıldız, Twitter'dan 'Hmmmm' yazarak düşünme ve susma imojisini kullandı.

Okan Buruk:  'Etik davranıyoruz'

Başakşehir - Y. Malatyaspor maçının ardından teknik direktör Okan Buruk, "Demba Ba'nın kırmızı kart görerek cezasını kupa maçında çekme durumu vardı? Yorumunuz nedir?" sorusuna; "Birincisi etik olmak. Etik davranıyoruz. Bilerek kırmızı kart görmenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Hiç başvurmadım. Oyuncu değişikliği yapacaktım. Demba Ba'yı 45'te mi çıkarayım ya da 10-15 dakika daha mı oynasın diye düşündüm. Daha sonra sakatlandı, Mehmet Topal'ı çağırmıştık. O anda sarı kart gördüğü pozisyon ortaya çıktı. Böyle bir şey yaşadık. Hayırlısı olsun. Bir yerde de cezalı duruma düşecekti. Bu Fenerbahçe maçı oldu. Diğer arkadaşlar Fenerbahçe maçında en iyisini yapacaktır." cevabını verdi.

Buruk, 67. dakikada Demba Ba'yı oyundan çıkarmıştı.

Daha önce Josue bilerek kart gördüğü için ceza almıştı

TARİH (19.12.2014) - Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) adalet dağıtan kurulları Kardemir Karabükspor maçında çift sarı karttan oyun dışı kalan Bursasporlu Josue konusunda görüş ayrılığına düştü.

Geçtiğimiz pazar günü Karabük'te oynanan Kardemir Karabükspor-Bursaspor karşılaşmasının 90+3'üncü dakikasında ev sahibi ekipten Mabiala, 90+4'te de konuk takımdan Josue çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Sarı kart cezası sınırındaki Josue böylece Türkiye Kupası'ndaki Karagümrük maçında kırmızı kart cezasını çekip, ligdeki Trabzonspor maçında oynama şansı yakaladı. Josue gibi kart cezası sınırında bulunan Mabiala da kupadaki Başakşehir maçında cezalı oldu ve ligdeki Eskişehirspor deplasmanında oynamayı planladı. Nitekim Mabiala'nın bu düşüncesini Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas maç sonrası yaptığı açıklamada doğruladı.

Kafkas, 'Mabiala bilerek kart gördü' demişti

Kafkas, "Mabiala 2. sarıyı kupa maçını düşünüp bilerek mi gördü" sorusuna, "Evet, öyle" yanıtını verdi.

AJANSSPOR- 

Senin için hazırladığımız haberler