Ousmane Dembele, Chelsea'ye Gidiyor | Transfer Haberleri

İsa Kethüda
25.02.2022 - 18:16 | Son Güncellenme: 25.02.2022 - 18:24

Transfer haberleri... İspanya Ligi takımlarından Barcelona'da sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Ousmane Dembele'nin Chelsea'ye gideceği iddia edildi.

Ousmane Dembele, Chelsea'ye Gidiyor  | Transfer Haberleri

AJANSSPOR-HABER

Barcelona ile olan sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Ousmane Dembele, Chelsea için gün sayıyor. Sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Dembele ile İngiliz kulübü arasındaki görüşmelerde büyük ilerleme sağlandı. Maviler'in sezon sonu, Fransız yıldızla sözleşme imzalamasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. 

Chelsea, Dembele'yi almak istedi ancak 20 milyon Euro'luk bir bonservis maliyeti transferi yıl sonuna bıraktırdı. Üstelik transferi engelleyen de bizzat Dembele oldu. Çünkü oyuncu, Barcelona'ya bonservis ücreti ödenmesindense bu kaynağın kendisine verilerek maaşın yükseltilmesinde kullanılmasını istedi.

Gnabry geri plana düştü

Chelsea, Bayern Münih'ten Serge Gnabry ile de ilgileniyor ancak bugün itibarıyla Dembele, daha ön plana çıkmış durumda. Dembele için PSG ve Manchester United da devrede. Ancak, oyuncu Chelsea görüşmelerde daha fazla aşama kaydetmiş durumda.

Xavi, Dembele'yi övdü ancak...

Barcelona'ya Xavi Herhandez'in gelmesinden sonra da Dembele'nin takımdaki durumu bu sezon çok parlak olmadı. UEFA Avrupa Ligi'nde eledikleri Napoli maçı sonrası gelen soruyu yanıtlayan Xavi, Dembele'nin örnek bir profesyonel olduğunu vurgulayarak, "Sözleşmesi sona eriyor. Ne olacağını göreceğiz. Tüm söyleyebileceğim gerçekten beğendiğim bir futbolcu" dedi.

2 şampiyonluk yaşadı

Dembele, bu sezon tüm kulvarlarda sadece 15 maçta 814 dakika forma giydi. Oyuncu yalnızca 1 gol atıp 3 de asist kaydetti. Fransız oyuncu 5 yıllık Barcelona kariyerindeyse 133 maçta 31 gol atıp 24 de asist yaptı. Dembele, Barça ile 2 lig şampiyonluğu, 2 İspanya Kupası şampiyonluğu ve 1 de Süper Kupa zaferi yaşadı.

İlgini Çekebilir
Tahir Kıran'dan flaş Ümit Öztürk açıklaması: "Galatasaraylı olduğuna dair..."
Habere Git

105 milyon Euro'luk hayal kırıklığı

19 yaşındayken Alman kulübü Borussia Dortmund'dan transfer edilen Dembele için Barcelona, 105 milyon Euro bonservis bedeli ödedi. Ancak yaşadığı sakatlıklar nedeniyle Barcelona'da istenilen performansa çoğu zaman ulaşamadı ve genel olarak bir hayal kırıklığı yarttığı söylenebilir. Dembele, sakatlar nedeniyle Barcelona'da tam 102 maç kaçırdı.

Senin için hazırladığımız haberler