Demir fındığı kırdı! Süper Lig yolunda dev adım

Orhan Gülek
17.04.2021 - 20:48 | Son Güncellenme: 17.04.2021 - 21:31

TFF 1. Lig'de 31. haftanın kritik maçında Adana Demirspor, lider GZT Giresunspor'u 3-0 mağlup etti.

Demir fındığı kırdı! Süper Lig yolunda dev adım

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig hasretiyle tutuşan iki takımın mücadelesinde gülen ev sahibi oldu. TFF 1. Lig'de 31. haftanın kritik maçında Adana Demirspor, lider GZT Giresunspor ile karşı karşıya geldi. Demir, fındık diyarının temsilcisini net bir skorla; 3-0 mağlup ederek, Süper Lig yolunda dev bir adım attı.

Yeni statta zaferle siftah

Adana Demirspor, GZT Giresunspor maçıyla birlikte Yeni Adana Stadyumu'nda da ilk kez sahne aldı. Samet Aybaba'nın göreve gelmesiyle yükselişe geçen Adana Demir, böylece yeni statta siftahı da önemli bir galibiyetle yapmış oldu. 

Karşılaşmada Adana Demirspor'un gollerini 11. dakikada Francis Ezeh, 37. dakikada Sinan Kurt ve 42. dakikada penaltıdan Hasan Kılıç kaydetti.

Bu sonuçla birlikte son haftalarda çıkışa geçerek ikinci sıraya kadar yükselen Adana Demirspor, puanını 61'e yükselti ve lider GZT Giresunspor ile puan farkını 2'ye düşürdü.

Samet Aybaba ile 25 puan

Kendisi de Adanalı olan Samet Aybaba ile büyük bir çıkış yakalayan ve 9 haftadır kaybetmeyen ev sahibi Adana Demirspor, bu maçların 7'sinden galibiyetle ayrılmayı başardı. Demir, Aybaba yönetiminde 25 puan toplayarak büyük bir çıkışa imza attı.

Karadeniz ekibi GZT Giresunspor ise son 5 maçta 10 puan toplayarak Süper Lig yolunda yara aldı.

TFF 1. Lig'de 32. haftasında Adana Demirspor, Tuzlaspor'a konuk olacak.  GZT Giresunspor ise deplasmana Altınordu ile karşılaşacak.

Adana Demirspor'un kalan maçları

  • Tuzlaspor - Adana Demirspor
  • Adana Demirspor - Balıkesirspor
  • Menemensppor - Adana Demirspor

Giresunspor'un kalan maçları

  • Altınordu  - Giresunspor
  • Giresunspor -Akhisarspor
  • Tuzlaspor - Giresunspor
Senin için hazırladığımız haberler