Demirkol: "Bizim ligde rastlanır işlerden değil"

04.11.2017 - 08:54 | Son Güncellenme: 04.11.2017 - 08:54

Demirkol: "Bizim ligde rastlanır işlerden değil"

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol, Galatasaray’ın farklı kazandığı Gençlerbirliği maçını kaleme aldı. Demirkol’un Fanatik Gazetesi’ndeki yazısı şu şekilde:

Belhanda hücumun hızına büyük katkı yaptı. Duran topları 1. sınıf kullandı. Faul aldı. Sarı kart göstertti. Asist yaptı. Kilit paslar attı. Gerçek bir 10 numara gibi oynadı

Tudor’un takımını 3’lü mü 4’lü mü oynattığını tartışmak mümkün. Solda Denayer sağda Mariano olunca savunmanın oyuna girişi otomatikman asimetrik olur. Dolayısıyla ‘3’lü oynattı’ diyenlere itirazım olmasa da ben savunmanın maçın başından sonuna kadar 4’lü dizildiğini düşünüyorum. Hadi 3.5 diyelim...

Asıl önemlisi 8. dakikada gelen goldeki hücum kalabalığı ve yayılması. Soldan gelen akında Gomis’in pivot performansı ve altıpasa koşan Mariano’ya attırdığı gol, bizim ligde sık rastlanır işlerden değil. Galatasaray belki ilk haftalardaki ön alan baskısını istediği seviyede yapmadı ancak oyunun özellikle ikinci yarısında Gençler savunmasının kafasını çok karıştırdı.

Orta sahada baskı yok

İki santrfordan Eren ve Gomis’in biraz birbilerine alışıp alan paylaşımını doğru yapmaları durumunda bu bir üst seviyeye de çıkabilir. Ancak ilk yarıda savunmanın ve hücum ikilisinin orta sahaya uzak kalması sonucu Gençler’in orta sahda top yapıp, hiç baskı yememesi de tedirgin edici. Orta sahda iyi top yapan takımlar bu tip durumları skora da yansıtabilir. 

Öte yandan bir üst seviyeye çıkmış bir yıldızın 10 numara perfermansını da izledik. Belhanda hücumun hızına büyük katkı yaptı. Takım boyu düşüp tempo arttığında büyük oynadı. Duran topları 1. sınıf kullandı. Faul aldı. Sarı kart göstertti. Asist yaptı. Kilit paslar attı. Gerçek bir 10 numara gibi oynadı.

Rodrigues’in katkısı fazla

Bunda iki santrforun açtığı alanlar, Rodrigues’in savunmacısını her seferinde sürüklemesi, rakibin Mariano’yu kontrol etme mecburiyeti ve Tolga’nın enerjik oyunun ona yarattığı alanlar etkili oldu. Tabii Gençlerbirliği’nin bilindik savunma zaafları da... Tudor’un bunun bilinciyle tempoyu yüksek tutma ve akın yönünü ısrala değiştirme planının da önemi büyük.

Belli ki Tudor büyük maçlar dışında her oyunu sürklase ederek kazanabilir. Burada cevabı verilmesi gereken soru şu: Tempoya bağımlı bu takımda Feghouli bir başrol alabilecek mi? Çünkü eğer oyun bu ise yetenek olarak çok daha gerideki Rodirgues’in katkısı şimdilik Feghouli’den fazla. 

Senin için hazırladığımız haberler