Mehmet Demirkol'dan Galatasaray-Young Boys yorumu: "Zehirli bir kimyamız var"

29.08.2024 - 00:57 | Son Güncellenme: 29.08.2024 - 01:18

Usta yorumcu Mehmet Demirkol, temsilcimiz Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi play-off turunda Young Boys'a elendiği maçı değerlendirdi.

Mehmet Demirkol'dan Galatasaray-Young Boys yorumu: "Zehirli bir kimyamız var"

AJANSSPOR-HABER

Usta yorumcu Mehmet Demirkol, temsilcimiz Galatasaray'ın UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Young Boys'a 1-0 yenilerek elendiği maçı Socrates YouTube kanalındaki "Oyna Devam" programında değerlendirdi.

"Favori Galatasaray'dı... sahada göremedik"

Galatasaray'ın eşleşmenin favorisi olduğunu ama bunu sahaya yansıtamadığını belirten Demirkol "Young Boys teknik direktörünün kura çekiminin ardından yaptığı açıklamaları incelemek lazım. Galatasaray için çok kötü, bizim için çok iyi 2 gün olması lazım turu geçmemiz için demişti. Geçen sezon Galatasaray’ın ligde yaptıklarına, Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United’a Bayern Münih’e yaptıklarına bakınca da gayet anlaşılır bir söylem. Bu eşleşmenin net favorisi Galatasaray’dı. Kadro, maaş bütçeleri, ama sahada bunu göremedik." dedi.

"Young Boys vasat bir takım"

Young Boys'un futbol kalitesinin düşük olduğunu vurgulayan yorumcu "Young Boys meğersem şahane bir takımmış gibi bir durum yok. Son derece ortalama bir orta Avrupa futbolu, ortalama bir orta Avrupa takımı. Ligde 5 maçta galibiyet alamamışlar, 13 gol yemişler. Defansif olarak çok problemli bir takım. Dünden beri şahane takım deniyor, vasat bir futbol oynanıyor. Onlar çok iyi değil, çok kötü bir Galatasaray vardı. Ki bunların olacağı maç öncesinde belli." dedi.

"Fernando Muslera bu değil!"

Galatasaray'ın savunma zaaflarına vurgu yapan Demirkol "Galatasaray’da savunmada bir sorun olduğu açık. Rakibin yedekleriyle birlikte çok hızlı oyuncuları olduğu biliniyor, ki çok yüksek teknikte oyuncular değil. Yüksek teknikte olsa ilk yarıda golü bulabilirlerdi. Yenilen golde de Muslera büyüyeceğine küçüldü. Böyle bir küçülme olmaz. Fernando Muslera bu değil." dedi.

"Torreira sahada yok oldu"

Dün Okan Buruk'un orta saha kurgusunda hata yaptığını düşünen gazeteci "Savunma iki maçta da bu kadar yetersizken; Kerem Demirbay’la başlamadan, orta sahayı üçlemeden, dörtlemeden bu oyunu kesemezsin. Kerem Demirbay’la oynamak zorundasın, bu düşük savunma performansıyla Torrerira’yı yalnız bırakamazsın. Torreira yok oldu dün." dedi.

"Gabriel Sara'nın savunması problemli!

Gabriel Sara'nın net bir sekiz numara olmadığını belirten Mehmet Demirkol "Gabriel Sara savunması problemli bir oyuncu bu çok net. Sekiz numara dediğin hem savunmayı hem hücumu iyi yapar. Sara on numaraya daha yakın bir oyuncu. Kerem sekiz numara, Kerem’le oynamak zorundasın. Hocanın ne yapmak istediğini anlıyorum ama yürümez bu. Burada ciddi bir teknik direktör hatası var." dedi.

"Zehirli bir kimyamız var!"

Bu maç eğer Süper Lig'de oynanmış olsa ortaya çok farklı bir atmosfer çıkacağını belirten Socrates yorumcusu "Bu bir lig maçı olsa, şu konuşuluyordu ‘sen bizim penaltımızı nasıl vermezsin?’ daha ilk dakikada. Onuncu saniye neredeyse. Ki hakem 60. dakikada olsa belki verirdi. Muslera’yı nasıl delirttin, bir de bu hakem bu federasyonla olmazı konuşuyorduk. Zehirli bir kimyamız var!" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler