Demirkol'dan PSG maçı değerlendirmesi: "Galatasaray'ın en büyük kozu Muslera..."

11.12.2019 - 17:47 | Son Güncellenme: 11.12.2019 - 18:48

Demirkol'dan PSG maçı değerlendirmesi: "Galatasaray'ın en büyük kozu Muslera..."

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu son hafta maçında oynanacak PSG - Galatasaray maçını değerlendirdi.

beIN Sports ekranlarından yayınlanan beIN Manşet programında değerlendirmelerde bulunan Mehmet Demirkol'un açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Dün konuşulanlardan sonra pek umut göremedim. Fatih hocanın açıklamaları durumu kabullenmiş gibi. Galatasaray'daki bakış açısı yanlış, güven eksikliği var. Yaklaşımın şu olması lazım: 'İlk yarı 3-0 yeniksin, biz ikinci yarıyı kazanalım.' Bakış açısı bu olmalı. Kendine güvenin olmadan bu olmuyor. Burada ciddi bir güven eksikliği var.

Ligde Galatasaray'dan az gol atan 3 takım var. Tek sorun gol sorunu değil ama topu ileriye götürmekte, orada organizasyon sağlamakta zorluk çekiyor.

Eskiden Fatih Terim, rakiplerin gücünden hiç bahsetmezdi. Türk futbol devrimini yaparken, 'Real Madrid mi? Bana ne, ben yenerim!' derdi. Fatih Terim, böyle lider oldu. Herkesin gönlünü böyle fethetti. Buradan şikayet çıkarmazdı Fatih Hoca. Sürekli rakiplerinin ne kadar güçlü olduğundan bahsediyor. Bu yeni. Fatih Hoca'dan bunu duymazdık eskiden. Hoca bir yandan 'Savaşmamız lazım.' diyor ama orada o inancı, portreyi, kimyayı, elektriği alamıyoruz.

Fatih Terim, 5-0 kaybettiği Chelsea maçından önce 'Biz bu maçı rahat alırız.' dedi. İnanıyordu yani. Oradan da UEFA Şampiyonu oldu takım. Ciddi bir kriz var. Bugünkü kadronun şampiyon olacağını düşünmüyor hoca. Ocak ayında transferden sonra biz bu yarışa dahil oluruz çıkarımını yapıyorum hocadan.

Umarım bugün Emre Mor ve Nzonzi için yeni bir başlangıç olur. Bugün güvendiğim oyuncular ise Lemina, Muslera ve Marcao. Galatasaray'ın en güçlü silahı ise Muslera.

Ali Koç'un açıklamaları hakkında...

Bir sektörün yaşaması için yapılandırmalar doğrudur fakat bunun ulusal anlamda rekabet içinde olması gerek. Ancak Avrupa kupalarında dökülüyoruz, rekabet gücümüz düşük. Ali Koç'un yaptığı açıklama doğru, yapısal reformların yanında; bir borcu eksiği yapılandıracaksın, doğru yatırım yapmazsan batağa batarsın. Her sene bir Ozan Kabak Yusuf Yazıcı çıkarmazsan batarsın. Yöneticiler olarak maçı daha değerli kılacaksın ve Avrupa'da daha geniş kontenjanla gideceksin ki Avrupa'da para alabilesin.

 

VAR tartışmaları...

Çok ciddi bir eleştiri. VAR artık var ve bu olmak zorunda. Artık teknoloji var, hakemleri eleştirirken buna bakmak lazım.

Klopp'u taklit etme dönemi başlayacak. Bir dönemde Guardiola için geçerliydi. Taklit etmeyin. Önemli olan en iyi oyuncuları almak değil elindeki oyunculardan en yüksek verimi almak. Yaptıkları saygı değer.

Senin için hazırladığımız haberler