Mehmet Demirkol'dan Süper Kupa yorumu: Bu takımları neden yoruyorsun?"

Burak Alaca
13.03.2024 - 18:02 | Son Güncellenme: 13.03.2024 - 18:42

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçının tarihi ve yeri hakkında eleştirilerde bulundu.

Mehmet Demirkol'dan Süper Kupa yorumu: Bu takımları neden yoruyorsun?"

AJANSSPOR - HABER

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Socrates YouTube kanalındaki "Karşı Karşıya" adlı programda Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak Turkcell Süper Kupa maçının yeni yerini ve tarihini eleştirdi.

"Sen bu takımları neden yoruyorsun?"

Süper Kupa maçının Şanlıurfa'da oynanacak olmasının iki takımı da seyahat anlamında yoracağına vurgu yapan Demirkol "Süper Kupa maçının Urfa'da olması bir problem. Gereksiz bir seyahat. Bu karar verilirken Galatasaray'da Avrupa'da devam edecek gibi duruyordu. Sen bu takımları neden yoruyorsun. Garip olan bu." dedi.

"Milli takıma gitmeyen oyuncular nasıl konsantre olacak?"

Milli ara ve Süper Kupa nedeniyle lige verilecek aranın sorun yaratmaya gebe olduğunu belirten yorumcu "Urfa güzel bir şehir ve Urfa'da oynansın tabii ki. Ama bu takımları neden yoruyorsun. Avrupa'ya gidecek seyahatleri olan iki takımı neden yoruyorsun. Soru bu! Gerek yok buna. Ve diğer problem; zaten Süper Kupası oynatamamak vs abuk subuk işler bunlar zaten problem. Asıl problem 15'inden 15'ine kadar bir lig maçı var. Bir ayda bir maç. Baya tatile gidiyor takımlar. Milli takıma gitmeyen oyuncular nasıl konsantre olacak bu arada." dedi.

İlgini Çekebilir
Ali Koç açıkladı! Büyükekşi, Uğur Dündar'ı devlete şikayet etmiş
Habere Git

"Oynatma kardeşim"

Lige verilecek aranın sezonun son bölümü için çok uzun olduğunu belirten Mehmet Demirkol "Yeni lig başlıyor neredeyse, asıl problem o. Bunu planlamak kolay olmayacak. İzin mi alacak birçok oyuncu? Ülkelerine gidecekler, sen istemez misin mesela Uruguaylısın. Bir ay maçın yok doğru dürüst bir hafta gideyim dersin. Böyle şey olmaz. Oynatma kardeşim ille oynatacaksan da sene sonunda oyna." dedi.

Turkcell Süper Kupa ne zaman?

Son Süper Lig şampiyonu Galatasaray ve Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasında Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu oynanacak Süper Kupa maçı 7 Nisan saat 21.30'da başlayacak.

Atatürk karşıtı tavırlar nedeniyle takımlar Suudi Arabistan'da maça çıkmamıştı!

29 Aralık'ta Suudi Arabistan'ın Riyad kentinde oynanması planlanan Süper Kupa maçı öncesi Suudi hükümetinin Mustafa Kemal Atatürk pankartlarını ve tişörtlerini kısatlama talebi üzerine iki takım da sahaya çıkmamıştı. 

İlgini Çekebilir
Abdullah Avcı'dan Fenerbahçe maçı açıklaması: ''O isim kadroda olacak!''
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler