Mehmet Demirkol'dan tepki çeken Kaan Ayhan yorumu! "Onu kastetmedim"

Akın Ungan
23.06.2024 - 15:04 | Son Güncellenme: 23.06.2024 - 15:17

Mehmet Demirkol, A Milli Takım oyuncularından Kaan Ayhan'ın sakatlığı hakkında yorumda bulundu. Demirkol yanlış anlaşıldığını söyleyerek açıklama yaptı.

Mehmet Demirkol'dan tepki çeken Kaan Ayhan yorumu! "Onu kastetmedim"

AJANSSPOR HABER

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'nda mücadele eden Türkiye, Portekiz karşısında çıktığı grubun ikinci maçını 3-0 kaybetti. Maçın ardından Socrates Dergi YouTube kanalında konuşan ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Kaan Ayhan'ın sakatlandığı yönünde çıkan haberler hakkında dikkat çekici bir değerlendirmede bulundu. Demirkol daha sonra yaptığı açıklamada yanlış anlaşıldığını belirterek sözlerinin Kaan Ayhan özelinde olmadığına dikkat çekti.

"Ahmet Can - Kaan isterdim ama hoca Kaan - Merih oynatır"

Gruptaki üçüncü ve tur için en kritik maç olan Çekya maçının oyuncu tercihleri için tahminlerini açıklayan Mehmet Demirkol, "İsmail ile oynayacağız yüzde 100 orta sahada, ben savunmada Ahmet Can - Kaan isterdim ama hoca ne oynatır diye sorarsan Kaan - Merih oynatır. Bana öyle geliyor" ifadelerini kullandı.

"Arda’yı taşıyacak bir düzen kurmamız lazım"

Demirkol, "Bizim bugünkü durumumuza ve Arda’nın şu anki durumuna bakarsak sağlıklı bir Arda’yı taşıyacak bir düzen kurmamız lazım bizim. Çünkü bizim gole en yakın oyuncumuz o, Semih’i oynatmadığı sürece... Arda ile oynanacaksa Arda’yı orada tutacak ve onu markajdan çıkaracak bir yapı kurmamız lazım. Arda’nın kariyer planlamasından bahsetmiyorum bu 14 Temmuz’a kadarki turnuva özelini kastediyorum" dedi.

İlgini Çekebilir
Mehmet Demirkol'dan flaş iddia: "Bazı oyuncular..."
Habere Git

"Montella’nın yerinde olsam bu maç Arda’yı kulübeye bile koymazdım"

Demirkol, "Ben Arda’nın bir sakatlığı olduğuna ikna oldum. Özellikle dün Hakan’a kasığını gösterdikten sonra ben gayet ikna oldum. Montella şunu düşünebilir Portekiz maçını benim zaten kazanma ihtimalim çok düşük, benim de Arda’ya ihtiyacım var, o yüzden ben Arda’yı bu maç kullanamıyorum. Montella’nın yerinde olsam bu maç Arda’yı kulübeye bile koymazdım. Buysa eğer, bu kadar kullanıyorsan ve kullanamıyorsan böyle yap. Pepe bir çift dalsa ne olacak?" diye konuştu.

"İşler kötü gitmeye başladığı zaman herkes sakatlanır"

Mehmet Demirkol, Kaan Ayhan'ın sakatlığı hakkında ise "Kaan sakatlanmış galiba anladığım kadarıyla. Bu tip durumlarda çok olur bu işler kötü gitmeye başladığı zaman herkes sakatlanır" ifadelerini kullandı.

"Kaan Ayhan ile ilgili yaptığım yoruma gelen tepkiler sonuna kadar haklı"

Mehmet Demirkol'un Kaan Ayhan hakkında söyledikleri taraftarların tepkisini çekti. Demirkol, tepkilerin ardından bir açıklama yaptı. Ünlü yorumcu, "Bu sabah Guten Morgen'da Kaan Ayhan ile ilgili yaptığım yoruma gelen eleştiri ve tepkiler sonuna kadar haklı. Tabii ki kastetmek istediğim o değildi. Onca turnuva takibinden sonra biliyorum ki plan hiç çalışmadığında hafif sakatlıklar bile dayanılmaz olur. Yani anlatmak istediğim Kaan özelinde değil, genel bir durum. Zaten bunu da bir sonraki cümlede söylüyorum. Hiçbir milli futbolcunun; hele de Kaan Ayhan’ın görevden kaçacağını asla düşünmem" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler