Demirören: 'UEFA'nın Türkiye'ye duyduğu güven ve inancın güçlü bir göstergesi'

24.05.2018 - 16:45 | Son Güncellenme: 24.05.2018 - 16:52

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, 2020 UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'a verilmesinin Avrupa futbol ailesinin Türkiye'ye duyduğu güvenin güçlü bir göstergesi olduğunu söyledi.

TFF'nin internet sitesinde açıklamalarına yer verilen Demirören, UEFA'nın 2020 Şampiyonlar Ligi finalini Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynatma kararı karşısında çok memnun olduklarını belirterek, "Finalin ikinci kez bize verilmesi Avrupa futbol ailesinin ve UEFA'nın Türkiye'ye duyduğu güven ve inancın güçlü bir göstergesi. Olağanüstü uluslararası bir finale ev sahipliği yapma kabiliyetimiz var. İstanbul ve Atatürk Olimpiyat Stadı'nın büyüsünü iki yıl boyunca Avrupa ve ötesinden oyuncular ve taraftarlarla paylaşmayı ümit ediyoruz." ifadelerini kullandı.

TFF Başkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı ise UEFA'nın en iyi ortağı olmaya kararlı olduklarını aktararak, "Bu, sadece büyük bir onur değil, aynı zamanda dünya standartlarında uluslararası etkinliklere ev sahipliği yapan muhteşem tarihimize de katkıda bulunuyor. Bu alandaki önemli deneyimimiz, UEFA'nın hem 2020'de hem de gelecekte gerçekten gurur duyacağı etkinlikleri sunmamızı sağlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Yardımcı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) ev sahipliği yapmayı da çok istediklerini vurgulayarak, "Asya, Afrika ve Orta Doğu'ya açılan bir kapı olarak Türkiye, her zamankinden daha fazla insana ulaştırmak için küresel bir turnuvaya ev sahipliği yapmak adına heyecan verici fırsatlar sunuyor." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler