Deneyimli teknik adamdan Güneş'e: "Türkiye'yi ikna etmeli"

26.06.2021 - 17:18 | Son Güncellenme: 26.06.2021 - 17:21

Yücel İldiz, EURO 2020'de hayal kırıklığı yaşatan A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş'i eleştirdi ve doyurucu bir açıklama beklediğini söyledi. İşte o röportaj...

Deneyimli teknik adamdan Güneş'e: "Türkiye'yi ikna etmeli"

AJANSSPOR-HABER 

Türkiye'de en deneyimli teknik direktörlerden biri olan Yücel İldiz, futbol gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin EURO 2020 performansının hayal kırıklığı olduğunu ifade eden İldiz, Şenol Güneş'in Türkiye'yi ikna edecek, doyurucu bir açıklama yapması gerektiğini ifade etti. 

Radyospor'da Sporun Merkezi programında Emrah Karalinç'in canlı yayında sorularını yanıtlayan Yücel İldiz'in açıklamaları şu şekilde:

"Böyle durumlarda fatura teknik adama kesilir"

İlk olarak A Milli Futbol Takımı'nun EURO 2020'deki performansını değerlendiren Yücel İldiz, "Hem takım hem de bireysel olarak beklentilerin altında kaldık. Yurt dışında ve yurt içinde oynayan birçok önemli oyuncumuz var. Ancak; birlikte hareket etme olgusu ve oyuna olan isyanı göremedik. Futbolcularımız formsuzdu. Tabii bu çöküşü sadece futbolcuların performansı üstünden anlatamayız. Şenol Güneş, sorumluluğu üstüne aldı. Böyle durumlarda genelde fatura teknik direktöre kesilir" diye konuştu.

"Şenol Güneş formsuz, doyurucu bir açıklama yapmadı"

Şenol Güneş ile Dünya Kupası yolunda mücadele verilmesinin bir risk olup olmadığı sorusuna ise Yücel İldiz, "Şenol Güneş, kendisi de inşallah final oynarız gibi bir açıklama yaptı. Bu milli takım iyi bir milli takım. Yani bu hayali kurduran ve EURO 2020'ye katılan bir milli takım. Ancak; Şenol Güneş de formsuz. Ben böyle düşünüyorum. Şenol Güneş açıklama yaptı ama ben doyurucu bir açıklama yaptığını düşünmüyorum" ifadelerini kullandı.

Yeni sezonda Yücel İldiz görev alacak mı?

Öte yandan Yücel İldiz, kariyer planlaması hakkında da konuştu. Deneyimli teknik adam, bazı takımlardan teklifler olduğunu ancak; kendi yapısına ve planlamasına uygun bir takımda görev yapmayı düşündüğünü dile getirdi. İldiz, "Beni tanıyanlar bilir. Hedefe oynayan, bir planı olan takımlarda yer almayı düşünüyorum. Yeni sezonda da elbette çalışmak istiyorum. Uygun bir kulüp olursa yeşil sahalarda olmaya devam etmek istiyorum" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler