Deniz Aytekin ezber bozdu, en iyi hakem seçildi! (Video)

20.07.2020 - 13:55 | Son Güncellenme: 20.07.2020 - 15:06

Hem FIFA kokartlı bir hakem hem de elektronik müzik yapan bir DJ... Türk kökenli Alman hakem Deniz Aytekin, Bundesliga profesyonelleri tarafından geride kalan sezonun en iyi hakemi seçildi. Aytekin, yıllardır süren Manuel Grafe hegemonyasını da bitirdi.

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Almanya Ligi'nde görev alan hakemlerden biri olan Deniz Aytekin, ezber bozmayı başardı. Almanların ünlü spor dergisi Kicker tarafından düzenlenen ankete göre; Almanya'da görev yapan en iyi hakem Deniz Aytekin seçildi.

Deniz Aytekin, Grafe'yi geride bıraktı zirvede yer aldı

Son yıllarda Manuel Grafe'nin ciddi bir üstünlüğü söz konusuydu. Hatta üst üste 6. kez en iyi hakem seçilen isim Manuel Grafe olmuştu. Ancak; son yapılan ankette Deniz Aytekin, Grafe'yi geçti ve Bundesliga'da en iyi hakem seçildi.

Oyların yüze 43.3'ü Deniz Aytekin'e

Bundesliga profesyonellerinin katıldığı ankette 270 oy kullanılırken Deniz Aytekin oyların yüzde 43.3'ünü alarak birinci oldu. Yıllardır zirveden düşmeyen Manuel Grafe, yüzde 30.7 oyla ikinci olurken, Almanya Futbol Federeasyonu'nun gözdelerinden biri olan Felix Brych, oyların sadece yüzde 4.8'ini alabildi.

DFB de Aytekin'i en iyi hakem olarak açıklamıştı

Deniz Aytekin, 2008 yılından beri Bundesliga'da görev alıyor. 42 yaşını geride bırakan Deniz Aytekin, 16 Bundesliga maçında 2.34'lük ortalama notuyla en iyi hakem oldu. Deniz Aytekin, 2019 yılında Almanya Futbol Federasyonu tarafından 'Yılın Hakemi' seçilmişti.

Aynı zamanda DJ olarak biliniyor

DJ Steve Norton ile birlikte 5000'den fazla ziyaretçiye keyif dolu anlar yaşatan Deniz Aytekin, Quenn'in We Will Rock You şarkısıyla herkesi coşturmuştu. Aytekin, yeşil sahalardaki başarısını müzikte de göstermişti.

"Elektronik müzik yapıyor"

Deniz Aytekin müzikle ilgili kendisine sorulan bir soruya, "Çok profesyonel bir DJ ekipmanım var. Biraz elektronik müzik yapıyorum. Bu sadece benim biraz eğlenmem için" yanıtını vermişti.

Senin için hazırladığımız haberler