Deniz Aytekin, Freiburg - Mainz Maçının Ardından Özür Diledi

13.02.2022 - 15:04 | Son Güncellenme: 13.02.2022 - 15:10

Almanya Bundesliga hakemlerinden Deniz Aytekin, Freiburg - Mainz maçında verdiği kararlarla eleştirilerin odak noktası haline gelmişti. Aytekin özür diledi.

Deniz Aytekin, Freiburg - Mainz Maçının Ardından Özür Diledi

Almanya Bundesliga'da 1-1 berabere biten Freiburg - Mainz maçında verdii kararlarla eleştirilen Türk asıllı Alman hakem Deniz Aytekin, özür diledi.

Freiburg - Mainz maçında ne oldu?

NTV Spor'da yer alan habere göre; Bundesliga'da Freiburg ile Mainz'ı karşı karşıya getiren maçın 29. dakikasında konuk ekip Alexander Hack'ın 30. dakikadaki golüyle 1-0 öne geçti.


Deniz Aytekin golün ardından elle oynama şüphesiyle bir süre VAR'ı dinledi ancak daha sonra karar değişmedi ve gol geçerli sayıldı.


Ancak golde ofsayt şüphesi de vardı. VAR bu durumu es geçti ve elle oynama tespit edilmeyince gol kararı çıktı.

Deniz Aytekin ne dedi?

Sky'a konuşan Deniz Aytekin pozisyonda elle oynama olup olmadığının kontrol edildiğini ancak yanlış karar verildiğini itiraf etti.

"Aslında elle oynama olup olmadığını kontrol ettik. Odak noktası tamamen buydu. Pozisyon ofsayttı ve gol sayılmamalıydı. Can sıkıcı bir durum ama evet, gol sayılmamalıydı"

Freiburg'dan Deniz Aytekin'e destek

Freiburg teknik direktörü Christian Streich ise Aytekin'e destek verdi ve bu tür hataların olabileceğini söylerken Alman hakemin özrüne dikkat çekti.

Hakem kurulu pozisyonu açıkladı

Öte yandan hakem kurulunun resmi Twitter hesabından konuyla ilgili açıklama yapıldı.

İlgini Çekebilir
Burak Elmas yönetimine sert eleştiri: "Gerçeğin değil, algının peşinden gitmenin bedelini..."
Habere Git

Açıklamada gol pozisyonda olası elle oynama ya da faul şüphesiyle inceleme yapıldığı ancak bu ikisinin de olmaması nedeniyle golün verildiği belirtilirken pozisyonda golü kaydeden Hack'in ofsaytta olduğu kabul edildi.

Senin için hazırladığımız haberler