Deniz Çoban: "Suat Arslanboğa'nın Lig'de maç yönetemeyeceği anlamına gelmez"

01.10.2019 - 21:41 | Son Güncellenme: 01.10.2019 - 18:44

Eski hakem ve Fanatik yazarı Deniz Çoban, Türkiye Futbol Federasyonu Kurulu Kararı sonrası sözleşmesi feshedilen hakem Suat Arslanboğa'nın durumunu değerlendirdi.

Çoban'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Bugün Futbol Federasyonu yapmış olduğu açıklama ile Beşiktaş - Başakşehir maçının hakemi Suat Arslanboğa'nın sözleşmesinin Merkez Hakem Kurulu'nun teklifi ile feshedildiğini duyurdu.

Bu sözleşmenin feshedilmesi ne anlama geliyor, bu aşamadan sonra Suat Arslanboğa hakemik yapabilecek mi yapamayacak mı bunun cevabı bu açıklama içerisinde yok. Bundan sonraki süreci takip ederek ancak bunu öğrenebileceğiz.

Ama şunu da ifade etmek gerekir ki; Süper Lig'de maç yöneten ya da en üst klasmanda görev yapan hakemlerin tamamınının Futbol Federasyonu ile yapılmış bir sözleşmesi yok. Sözleşmesi olmayan hakemlerde var. O kadroda 43 tane hakem var. Neredeyse yarıya yakının sözeşmesi yok. Kimlerin sözleşmeli olacağına Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'na Merkez Hakem Kurulu'nun teklifi ile giden isimler sözleşme yapılıyor.

Merkez Hakem Kurulu burada bir tasarruf kullanmış ve Suat Arslanboğa ile daha önce yapılan sözleşmenin iptalini istemiş Futbol Federasyonu'ndan. Futbol Federasyonu'da bunu yapmış. Fakat o kadaroda bulunan ilk aklıma gelen Atilla Karaoğlan... Onun da sözleşmesi yok ama Süper Lig'de maç yönetti bu arkadaşımız. Suat Arslanboğa'nın sözleşmesinin olmaması demek resmiyette Süper Lig'de maç yönetemeyeceği de anlamına gelmez.

Ama yaşanan sürecin Suat Arslanboğa açısından çok da olumlu bir süreç olmadığını görüyoruz. Eğer Süper Lig'de maç yönetecek bir hakem olsaydı neden böyle bir adım atılsın da sözleşmesi feshedilsin diye düşünebiliriz.

O yüzden ben ilk etapta Suat Arslanboğa'nın hakemliği bitmiştir diyemiyorum. Ancak Suat Arslanboğa bu karardan sonra Süper Lig'de bir daha maç yönetemeyecek. Bu o anlama geliyor diye bu durumu yorumlayabiliyorum. Yapılan bu açıklama Suat Arslanboğa'nın bu durumda olması neyi ifade eder... Tabii ki geri planda yaşanan sürecin ne olduğunu bilmiyoruz ama sezon başlarken Bülent Yıldırım ve Serkan Çınar'ın hakemlikten el çektirilmesi sezonun henüz 7. haftasında Suat Arslanboğa ile ilgili böyle bir kararın alınması Merkez Hakem Kurulu'nu epeyce yoracaktır kalan süreçte, epeyce eleştiri konusu yapacaktır. Bu bunu gösteriyor.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler