Deniz Çoban yazdı: "Alper Ulusoy penaltıyı..."

01.10.2017 - 10:38 | Son Güncellenme: 01.10.2017 - 10:38

Fanatik gazetesi yazarlarından eski hakem Deniz Çoban, Galatasaray ile Kardemir Karabükspor arasında oynanan maçta hakem Alper Ulusoy’un yönetimini değerlendirdi.

Çoban’ın 1 Ekim 2017 tarihli yazısı şu şekilde:

Maçın 25, 34 ve 52. dakikalarında Karabüksporlu futbolcuların maçın hakeminden penaltı beklentileri oldu. 25. dakikada Belhanda-Torje mücadelesinde, bence Belhanda’nın rakibine penaltıyı gerektirecek bir müdahalesi yoktu. Hakemin devam kararının doğru olduğunu düşünüyorum. 34. dakikadaki Mariano-Seleznyov mücadelesinde ise, Seleznyov topu rakibinden kurtardıktan sonra topa temas edemeyen Mariano’nun dikkatsiz müdahalesi ile yerde kalıyor. Bence hakem burada penaltı kararı vermeliydi.

Son bölümdeki pozisyon...

52. dakikadaki Mariano-Yatabare mücadelesi ise hakem açısından çok zor bir pozisyon. Mariano topa temas ediyor ve top yön değiştiriyor ancak Mariano’nun Yatabare’ye müdahalesi var mı, yok mu; varsa önce topa mı, rakibe mi? Çözülmesi çok kolay olmayan bir durum. O yüzden burada hakem kararına saygı duyulmalı diye düşünüyorum. Alper Ulusoy yukarıdaki üç pozisyona da devam demesine rağmen; 82. dakikadaki Maicon- Yatabare pozisyonunda penaltı düdüğünü çaldı. Maicon’un rakibine penaltıyı gerektirecek bir müdahalesi yoktu. Oyun devam etmeliydi. Hele ki; yukarıdaki üç pozisyona devam diyen hakemin, burada penaltı düdüğünü hiç çalmaması gerekirdi.

Senin için hazırladığımız haberler