Deniz Çoban'dan Aboubakar yorumu!

19.03.2017 - 23:06 | Son Güncellenme: 19.03.2017 - 23:06

AJANSSPOR -  Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında Antalyaspor ile Beşiktaş arasında oynanan maçın 65. dakikasında siyah-beyazlıların golcü futbolcusu Vincent Aboubakar kırmızı kart gördü.

Fanatik gazetesi yazarlarından eski hakem Deniz Çoban, bu pozisyonu yorumladı. Çoban, Mete Kalkavan’ın bu verdiği kararı şu sözlerle değerlendirdi : 

"Mete Kalkavan baskı altında kaldı, görmeden karar verdi"

İlk sarı kart için konuşulacak bir şey yok. İkinci sarı kartı niye gösterdi? Kontrolsüz hareket mi yaptı ne yaptı ben çözemiyorum. Böyle sarı kart olmaz, dolayısıyla kırmızı kart olmaz. Çok anlamsız, anlam veremediğim bir kırmızı kart. Kaleci degajı yaptığı anda statta bir baskı oluştu. Antalyalı seyirciler Mete Kalkavan’ın üstüne doğru koştular. Herhalde onların etkisinde kaldı. Görmeden bir yorum, değerlendirme yaptı.

"Aboubakar'a kart hangi kriterlere göre verildi?"

FIFA kokartlı bir hakem ikinci sarı kartı gösterip oyundan atmaz. Kalecinin degajını engellemiş olsa, hakemin takdiri dersin. Öyle bir durum yok. Kaleci rahat şekilde degajını yapıyor, Aboubakar ayağını uzatıyor. Ne engelliyor, ne de düzgün vuruşu engelliyor. Ayağını 10 santimetre önüne koysa engellese evet, kabul derim. Burada kart göstermenin bir sebebi olacak. Hangi kriterlere göre verildi?

Senin için hazırladığımız haberler