Deniz Çoban'dan VAR yorumu: 'Büyük bir kaosun ilk adımı olur'

17.05.2018 - 08:54 | Son Güncellenme: 17.05.2018 - 08:54

Deniz Çoban, Gazişehir ve Erzurum’un finale yükseldiği Play-Off’ta uygulanan VAR sistemini 'Yeni sezonda 'VAR' olmaz!' yazısıyla Fanatik'e değerlendirdi.

Video Yardımcı Hakem, Play-Off maçlarında ilk kez çevrimiçi olarak denendi. Türk futboluna kazançları ne olacak ya da ne gibi olumsuzluklar getirecek, bunları yaşayarak göreceğiz.

Denemeler: “Bir iki ufak tefek pürüz dışında arzu edildiği şekilde tamamlandı” diyebiliriz. Oynanan 4 maça bakarak; fayda ya da zarar noktasında henüz kesin hüküm belirtecek noktada da değiliz. Fakat peşinen ifade etmek istediğim bir konu var. VAR için yapılmış eğitim ve denemeleri yeterli görerek, önümüzdeki sezon Süper Lig’e VAR ile başlamak büyük bir kaosun ilk adımı olur.

Sistemin tüm maçlarda uygulanabilmesi için yeterli eğitilmiş hakem kadrosu şu an için mevcut değil. Sadece 22 hakem VAR eğitimi aldı.

İşi biliyorsalar!

9 maça 9 hakem, 9 dördüncü hakem ve video odasında 9 VAR, 9 AVAR hakemine ihtiyacınız olacak. Mevcut hakem kadrosunda sistemi benimsemiş olan var, henüz adapte olamayan var. Kim ki önümüzdeki sene VAR sistemi uygulanacak diyorsa; ya işi bilmiyordur ya doğruyu söylemiyordur ya da Türk futbol düzeni umurunda değildir...

En iyileri atamışlar

Bu hafta dananın kuyruğu kopuyor. Sonucu merak edilen Galatasaray, Fenerbahçe, Başakşehir ve Beşiktaş maçlarına MHK risk almadan, en gözde hakemlerini atamış. Çakır, Aydınus, Palabıyı k ve Yıldırım zorluk derecelerine göre maçlara serpiştirilmiş. 1. Lig Play-Off finaline de Özkahya atanmış. Kısaca MHK demiş ki: “5 maç kaldı, bizce en iyi 5 hakemi bu maçlara atadım. Daha ben ne yapayım?”

Dev finalin hakemi Halis Özkahya

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada 19 Mayıs Cumartesi günü saat 21.00’de Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmada Halis Özkahya’nın düdük çalacağı açıklandı. TFF’nin açıklamasında Halis Özkahya’nın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Hakan Yemişken’in yapacağı belirtildi. Bu kritik maçın dördüncü hakemi ise Alper Ulusoy olacak.

Senin için hazırladığımız haberler