"Deniz Türüç'ün parasını zimmete geçirdiler."

12.03.2020 - 01:17 | Son Güncellenme: 12.03.2020 - 01:40

"Deniz Türüç'ün parasını zimmete geçirdiler."

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor'un eski başkanı Erol Bedir ve yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Ersoy, sarı kırmızılı eski yöneticilerin Deniz Türüç'ün Fenerbahçe'ye transferinden gelen parayı Sami Dinç vasıtasıyla zimmetine geçirdiklerini ifade etti. Pekiyi, dilekçede başka neler yazdı? Kayserispor’da görevi kötüye kullanma durumu mu var? Kayserispor’un eski başkanı Erol Bedir, suçlamalara nasıl yanıt verdi? Tüm detaylar ve ayrıntılar haberimizde…

Ersoy’un isnat ettiği suçlamalar neler?

Bakir Ersoy, Erol Bedir ve yöneticileri, Kayserispor Kulübü Derneği’ni zarar uğratma, Dernekler Kanunu’na muhalefet, zimmet ve görevi kötüye kullanma iddiasıyla suçladı.

"Son 10 yıl incelensin" önerisi...

Dilekçede, öncelikli olarak kulübün 2017-19 yılları arasında zarara uğratıldığı ve borç altına sokulduğu belirtildi. Ayrıca Ersoy, son 10 yılın defter ve kayıtlarının incelenmesi gerektiğini savundu.

Kayserispor'un borcu ne kadar arttı?

Erol Bedir ve yöneticilerin, kulübü 324 milyon TL daha borçlandırdığı ve 2 futbol sezonunda söz konusu borçlanmanın nasıl ve nereye yapıldığının izah edilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Gelirler kulübe yansıtılmadı iddiası

Öte yandan kulübün, sponsorluk, reklam, stat, kombine, yayıncı kuruluş,  Spor Toto ve bağışlardan elde edilen gelirlerinin de kulübe yansıtılmadığı ifade edildi.

Bakir Ersoy: "İşçi, danışman olarak gösterildi"

Ersoy’un isnat ettiği suçlamalar arasında, SGK’lı işçi olarak görülen kişilerin menajer veya danışman olarak gösterildiği ve yine kulübün bu yolla da zarara uğratıldığı yer alıyor.

Görevi kötüye kullanma vurgusu

Madde madde bakıldığında ayrıca Ersoy’un, tek imza yetkilisi olarak görülen kulüp başkanı Erol Bedir’in bu yetkiyi üçüncü şahıslara kullandırdığı ve ‘görevi kötüye kullanma’ ile ‘Dernekler Kanunu’na Muhalefet’ suçlarını işlediğini belirttiği görüldü.

Davalara dikkat çekti! Zimmet vurgusu...

FIFA ve Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nda görülen davalar olduğu, genç futbolcu Emre Demir’in menajerlik değişiminden elde edilen gelirin de yine kulüp kayıtlarına işletilmediği, gerçek bedel ile aradaki farkın zimmete geçirildiği de dilekçede yazıldı.

Baki Ersoy: "Sami Dinç'in verdiği borç nerede, nasıl kullanıldı?"

Dilekçede; yöneticilerden Serdar Maraşlı, Mehmet Çakmar Uyar ve sözleşme tarafı olduğu belirtilen Sami Dinç’in Kayserispor’a 1 milyon 760 bin Euro borç verdiği, bu borcun nerede ve nasıl kullanıldığının izahtan yoksun olduğu not düşüldü.

Deniz Türüç transferinde zimmet iddiası

Bunun dışında dikkat çeken noktalardan biri de Deniz Türüç’ün transfer durumuyla ilgili detay... Dilekçede, Kayserispor ile Talent Sports Management Limited şirketi arasında yapılan menajerlik ve danışmanlık sözleşmesi kapsamında Deniz Türüç'ün Fenerbahçe'ye transferinden gelen paranın hortumlanması ve zimmete geçirilmesi iddiası öne çıkıyor.

Erol Bedir, suçlamalara ne yanıt verdi?

Senin için hazırladığımız haberler