Mustafa Destici'den Deniz Undav ve Ferhat Encu'ya sert sözler: "Vatandaşlıktan çıkarılsın!"

İsa Kethüda
29.06.2024 - 17:23 | Son Güncellenme: 29.06.2024 - 17:28

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Almanya Milli Takımı'nı seçen Deniz Undav ve Portekiz'i destekleyen Eski HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu hakkında flaş açıklamalar yaptı.

Mustafa Destici'den Deniz Undav ve Ferhat Encu'ya sert sözler: "Vatandaşlıktan çıkarılsın!"

AJANSSPOR-HABER

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Almanya Milli Takımı'nı seçen Deniz Undav ve Portekiz'i destekleyen Eski HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu hakkında sert açıklamalarda bulundu.

"Devletin tüm imkanlarından faydalanıyor ve Portekiz'i destekliyor"

Malatya Muhtarlar Derneği'nde konuşan Destici, "Biz Portekiz ile maç yapıyoruz ve PKK uzantıları milletvekilliği yapmış sözde, milletvekilliği maaşı alıyor, devletin arabasına biniyor, devletin tüm imkanlarından faydalanıyor ve Portekiz'i destekliyor. Türk Milli Takımı'nı desteklemiyor. Ve bakıyorsunuz bütün terör örgütü uzantılarının mensupları elebaşları aşağıda oy veren milyonları kastetmiyorum ve hepsi Türkiye'nin karşısında Portekiz saflarında.

"Kimi tutuyorsanız, kiminle olmak istiyorsanız gidin onunla olun"

E gidin Portekiz'de yaşayın, niye Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşıyorsunuz kardeşim? Kimi tutuyorsanız, kiminle olmak istiyorsanız gidin onunla olun. Sizi tutan yok, defolun gidin. Bu ülkede yaşıyorsan, bu ülkenin ekmeğini yiyorsan, bu ülkenin pasaportunu yaşıyorsan Türk Milli Takımı'nı destekleyeceksin kardeşim. Bu kadar" dedi.

Ferhat Encu ne demişti?

Eski HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu, Türkiye-Portekiz maçında Portekiz'i desteklemiş ve sosyal medya hesabından Portekiz için kutlama mesajı paylaşmıştı.

"Deniz Undav'ın vatandaşlığı varsa derhal çıkarılmalı"

Almanya Milli Takımı futbolcusu Deniz Undav'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarına da değinen Destici, "Almanya'da bir futbolcu konuşuluyor. Soruyor muhabir Alman milli takımını seçtin. Diyor ki 'siz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşısınız'. O da diyor ki, 'Ben önce kürdüm' diyor. Ve Alman milli takımını seçiyor. Eğer vatandaşlığı varsa derhal çıkarılmalı. 

"Gitsinler Portekiz vatandaşı olsunlar"

Nereyi seçmişse oranın vatandaşısın. Aynı şekilde o Portekiz'i destekleyenleri de ve tespit edilenlerin de vatandaşlıktan çıkarılmalı. Gitsinler Portekiz vatandaşı olsunlar. Biz böyle tedbirler almazsak bunlar daha da aşırısını yaparlar. Aklı hayalimize gelecek şeyler yapabilirler. Bunu unutmamamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Deniz Undav ne demişti?

Geçtiğimiz günlerde katıldığı basın toplantısında gazeteci'nin 'Türkiye'nin B seçeneği olacağını söyledin. Türk kökenlisin' ifadelerini kesen Deniz Undav, 'Öncelikle Kürdüm' ifadelerini kullanmıştı.

Almanya Milli Takımı'nı seçen Deniz Undav, İngiliz ekibi Brighton & Hove Albion'da forma giyiyor. Geçen sezon Stuttgart'ta kiralık olarak oynayan 27 yaşındaki futbolcu, görev aldığı 34 maçta 19 gol ve 10 asist kaydetti. Undav, Almanya Milli Takımı'nın da formasını 3 kez giydi.

Senin için hazırladığımız haberler