Denizli: ''Büyük Mustafa olarak ayrılmıştım, yine Büyük Mustafa olarak döndüm''

26.05.2021 - 22:18 | Son Güncellenme: 26.05.2021 - 22:24

Altay'da Mustafa Denizli, TFF 1. Lig play - off finalinde Altınordu'yu yendikleri maç sonrası duygusal anlar yaşadı. İşte Mustafa Denizli'nin açıklamaları...

Denizli: ''Büyük Mustafa olarak ayrılmıştım, yine Büyük Mustafa olarak döndüm''

AJANSSPOR - HABER

İzmir ekibi Altay, finalde bir başka İzmir ekibi Altınordu'yu 1-0 mağlup ederek 18 yıl aradan sonra Süper Lig'e yükseldi. Altay Teknik Direktörü Mustafa Denizli, bu maçın ardından açıklamalarda bulundu.

 

TRT Spor'a konuşan Denizli'nin röportaj sırasında gözleri de doldu ve duygusal anlar yaşadı. 

'Ömrüme ömür kattı diyebilirim'

Büyük bir sevinç yaşadıklarını aktaran Denizli, ''Ne söyleyeyim. Ömrüme ömür kattı diyebilirim. Çok yaşadım şampiyonluklar ama bu farklı bir şey, bu farklı bir şey. Duyguları tarif etsem tarif edemem. Konuşsam konuşamam'' dedi. 

'Bütün gençlik yıllarımı bu kulübe vermişim'

Futbolculuk döneminden sonra teknik direktörlük yaptığı Altay ile duygusal bağına değinen tecrübeli teknik direktör, ''Geriye baktığında gençliğim burada geçmiş. Bütün gençlik yıllarımı bu kulübe vermişim. O da bana bu kapıları açmış bugüne gelmişim. Önünde büyük ismi olan tek kulüp belki de. Büyük Mustafa olarak ayrılmıştım öyle döndüm." diyerek sözlerini noktaladı.

Altay 'Yuvana dön' dedi 

Sezona Yücel İldiz ile başlayan Altay’da bu beraberlik, 2 Şubat 2021’de sona erdi. İzmir ekibi, daha sonra takımın başına getirdiği Osman Özköylü ile de şok bir kararla ligin 31. haftasında, takım Akhisar maçı kampındayken yolları ayırdı. Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, takımın efsanesi Mustafa Denizli’ye takımın başına geçmesi yönünde bir çağrı yaptı.

38 yıldır beklenen imza, sonunda atıldı

Bu çağrıyı karşılıksız bırakmayan Büyük Mustafa, yuvası Altay'a teknik direktör olarak döndü. Bu gelişme, Mustafa Denizli ve Altay’ın yollarının 38 yıl sonra tekrar kesişmesi anlamına geliyordu. 38 yıldır beklenen imza, sonunda atıldı. Altay, Mustafa Denizli ile 4 maçta 4 galibiyet alarak Süper Lig öncesi son viraja girdi. İzmir ekibi, yarı finalde İstanbulspor, finalde ise Altınordu'yu mağlup ederek Denizli yönetiminde Süper Lig'e yükselmeyi başardı. 

Senin için hazırladığımız haberler