Denizlispor'da Fatih Tekke bereketi

15.03.2018 - 14:41 | Son Güncellenme: 15.03.2018 - 14:41

Sezona Yusuf Şimşek ile başlayan, Reha Erginer ile devam eden, ancak bir türlü beklenilen çıkışı yakalayamayan Denizlispor, aradığı ritmi Fatih Tekke ile son düzlükte
yakaladı.

Spor Toto 1. Lig'de tutunmak için adeta seferberlik ilan eden Denizlispor’un gelecek maçlarda en büyük kozu teknik direktör Fatih Teke oldu. Tekke ile adeta coşan yeşil siyahlılar, uzak ara geriden gelmesine rağmen, ateş hattında en yakın rakibi ile puan farkını bire indirmeyi başardı. Denizlispor Başkan Yardımcısı Taner Atilla, “ Sezonun ilk yarısı 17 maçta 14 puan topladık. 2.yarı ise 10 maçta 16 puan aldık. Şimdi 30 puanımız ve kendimize güvenimiz var. Demek ki gidişatımız iyi. Fatih Tekke Hocamız ile 6 maçta 4 galibiyet 1 mağlubiyet 1 beraberlik var. Kendisiyle iyi bir ivme yakaladık. Takım kazandıkça futbolculara özgüven de geldi. Ancak kazanılan puanların da bir bedeli var. Her takımın bu haftalarda primleri yüksek olur. Bize en yakın rakiple aramızda 1 puan kaldı.. Takıma gerekli görevleri yerine getirirsek, bu takım ligde kesinlikle kalacaktır. Bu
aşamada maddi desteklere ihtiyacımız var. Sağolsun, Büyükşehir Belediye başkanımız Sayın Osman Zolan, her zaman olduğu gibi en büyük destekçimiz. Kendisine teşekkür ediyoruz. Ancak bu destek genele yayılmalı. Kentin ortak paydası Denizlispor ise yükü herkes paylaşmalı” dedi.

446 kişilik kontenjan ayrıldı

Altınordu maçı için İzmir’e çıkarma yapılması için yeşil siyahlı taraftarlara çağrıda bulunan Atilla, Taraftar Platformu üyelerinin kendi çabalarıyla 2 otobüs tuttuklarını belirterek, maçın oynanacağı Bornova Stadı’nda Denizlispor taraftarları için 446 kişilik kontejan olduğunu ve kendilerine ayrılan bölümün tamamen doldurulması gerektiğini söyledi. Atilla, taraftarları İzmir’e götürebilmek için her şeyi yapacaklarını kaydetti. Çatlak sesler huzur bozuyor Tribünlerde bölünmüşlüğü önlemek ve bütünlüğü sağlamak adına “Taraftar Platform grubu” oluşturulduğunu anlatan Atilla, “Sorumluluğu üstlenip beli bir güzellik oluştu tribünlerde.. Ancak Ziya ve Veli’ye son maçta hakaret ettiler. Bize böyle taraftar lazım değil. Birkaç kişi bunları kurup gönderiyor ve ortalık karıştırıyorlar. Hakaretle futbolcu nasıl maça konsantre olsun. Ziya, 5 gol attı bu takım için ama maçta hakaret yiyor. Taraftar kültürü artması gerekli” diye konuştu.

Selahattin Dervent, beni üzdü

Denizlispor Başkanı Mustafa Üstek, kulübe son gelen icralar hakkında bilgi verdi. Üstek, “ 2010 yılından bu yana başlayıp gelen borçlar. 7 yıldır nerdesiniz. Bazı alacaklılar faizleri sildi ve borcun ana parasını hemen ödedim. Kulübü icraya veren isimler arasında eski hocamız Selahattin Dervent’de vardı. Kendisini telefonla aradım. Kendisine “ Faizini sil. Asıl borç olan paranı hemen vereyim ve anlaşalım” dedim. Bana “ Tek kuruş silmem. Sizle pazarlık yapmam. Avukatımla konuşun” dedi. Dervent, Denizlispor’da görev yapmış, ekmek yemiş kişi. Alt yapılarda, A takımda çalıştı. Diğer alacaklılar fedakarlık yaptı. Dervent yapmadı. Beni ve arkadaşları bu olay çok şaşırttı ve üzdü” dedi.
15’er bin lira primler ödendi

Üstek, Altınordu maçı için futbolcularına güvendiğini belirterek, “ Benim içim rahat. Bu maçı alacağımıza inanıyorum. Futbolcuların Erzurumspor maçı galibiyet primlerini aksakmadan, Çarşamba günü 15’er bin lira primlerini ödedik. Onlar yeter ki kazansın biz paralarını aksatmadan öderiz" dedi.

AKYÜZ’E SAAT HEDİYE

Son 4 maçta 5 gol atarak Denizlispor'a büyük bir katkı veren Mehmet Akyüz'ün ödülü taraftarlardan geldi. Denizlisporlu Taraftar Platformu, yeşil-siyahlı ekibin son olarak Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor'u yenik durumdan gelip 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada takımının gollerini atan tecrübeli futbolcuyu yapılan ankette maçın yıldızı seçti. Kulübün Haluk Ulusoy Tesisleri'ni ziyaret eden taraftarlar, Mehmet Akyüz'le bir araya gelerek saat hediye etti. Platform sözcüsü Haydar Varan, "Maçın yıldızı olarak Mehmet Akyüz seçilse de Erzurumspor maçında bütün takımımız yüreğini ortaya koyarak oynadı. Biz hepsini tebrik ediyoruz, böyle oynadıkları sürece biz hep destekçileri olacağız. Ligin sonunda kendilerine yakışır şekilde takımı ligde tutacaklardır. Biz futbolcularımızın samimiyeti ve içtenliği için kendilerine teşekkür ediyoruz. Hafta sonu oynanacak Altınordu karşılaşmasında deplasman tribününde yerimizi alacağız" dedi. Öte yandan hediye karşısında mutluluğunu dile getiren Mehmet, taraftarlara teşekkür etti.

SEBAHATTİN ALP / AJANSSPOR/ DENİZLİ (Özel Haber)

Senin için hazırladığımız haberler