Denizlispor'da kalacak mı? Estupinan açıkladı...

12.05.2020 - 08:51 | Son Güncellenme: 12.05.2020 - 08:55

Denizlispor'a geldiği günden beri güç katan golcü futbolcu Oscar Estupinan, geleceği hakkında açıklamalar yaptı. Rodallega'nın takımda kendisine çok yardımcı olduğunu söyleyen Estupinan, ligin başlaması adına da mutlu.

Denizlispor'da kalacak mı? Estupinan açıkladı...

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

Süper Lig ekiplerinden Denizlispor'un sezon başında Portekiz temsilcisi Vitoria Guimaraes'ten kiralık olarak kadrosuna kattığı Kolombiyalı forvet Oscar Estupinan, geleceği hakkında konuştu. 25 maçta 11 gol kaydeden futbolcu, liglerin başlayacak olmasının kendilerini motive ettiğini ifade ediyor.

Estupinan, ligin başlaması adına mutlu

Denizlispor'da forma giyen Oscar Estupinan, antrenmanlara geri döndüğü için çok mutlu. Bu hafta yine koronavirüs testi yaptıklarını söyleyen futbolcu, TFF tarafından açıklanan 12 Haziran tarihi hakkında da konuştu.

"Belirsizliğin kalkacak olması motivasyon aracı"

Ülkesinin basınına konuşan futbolcu, "Antrenmanlara geri döndüğüm için mutluyum. Çok dikkat ediyoruz. Bu hafta test yaptırdık. Başlangıçta ligin devam edip etmeyeceği konusunda endişeliydik. Ortada bir belirsizlik vardı. Antrenmanda olmakla evde egzersiz yapmak aynı şey değil. Futbola bir dönüş tarihinin olması ve belirsizliğin kalkacağı yönünde verilen mesaj bence çok iyi bir motivasyon aracı" diye konuştu. 

Koronavirüs döneminde neler yaptı?

Karantina süreci hakkında ise Denizlisporlu futbolcu, "Bu öğretinin bende bıraktığı şeyler var. Sahip olduğumuzu bilmediğimiz şeylerden yararlanmak için vaktimiz oldu. Ayrıca uhrevi olarak da yaptığım şeyler çok önemli" ifadelerini kullandı.

"Rodallega bana burada oynama fırsatı sundu"

Hugo Rodallega ile ilgili ne düşündüğü sorusuna Oscar Estupinan, "Ekvador'daydım ve Türkiye'ye gelip oynama fırsatı sundu. Geldiğimde adaptasyon sürecimde çok önemli bir yer tuttu. Pozisyonumu geliştirmeme yardımcı oldu. Antrenmanlarda çok samimidir" yanıtını verdi.

Denizlispor ile yola devam edecek mi?

Ligde 10. sırada bulunduklarını hatırlatan futbolcu, "Amacım takıma bireysel olarak maksimum katkı verebilmek. Ligde 10. sıradayız. Ligde kalmak istiyoruz. Kontratım sona erecek ve Vitoria Guimaraes'e geri dönmem gerekecek. Ne olacağını bilmiyorum. Ancak; sezonu burada tamamlamayı bitirmeyi umuyorum" diyerek sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler