Denizlispor'dan Robert Prosinecki kararı! Canlı yayında açıkladı...

29.10.2020 - 10:10 | Son Güncellenme: 29.10.2020 - 10:17

Süper Lig ekiplerinden Denizlispor'un başkan yardımcısı Kaan Şanlıkan, Beşiktaş maçında hakem Alper Ulusoy'un kararlarına tepki gösterdi. Şanlıkan, koltuğu sallandığı iddia edilen teknik direktör Robert Prosinecki'nin geleceği hakkında ise net konuştu.

Denizlispor'dan Robert Prosinecki kararı! Canlı yayında açıkladı...

Denizlispor, Süper Lig’in 6.haftasında sahasında Beşiktaş’a 3-2 kaybetti. Denizlispor’un başkan yardımcısı Kaan Şanlıkan, bu maç, ligdeki hedefleri, Robert Prosinecki’nin geleceği, transfer ve yayıncı kuruluş ile kulüpler arasında yaşanan süreç hakkında çok özel açıklamalar yaptı.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Kaan Şanlıkan’ın açıklamaları şu şekilde:

“Hakem tüm takdir haklarını Beşiktaş’tan yana kullandı”

-Denizlispor, Beşiktaş maçına gelinceye kadar sizin gözünüzden nasıl bir süreç yaşadı? Bununla sohbetimize başlayalım…

Geçen sezon ligde kaldık. Küme düşme kalktı. Anadolu kulüpleri pandemi sonrası çok sıkıntı yaşadı. Yayıncı kuruluştan gelmesi gereken gelir gelmeyince transfer yapmak zorlaştı. Biz takıma şehrin de desteğiyle transferler yaptık. Yoğun bir dönem geçirdik. Ligin hemen başında şanssız bir Göztepe maçı yaşadık. Sonrasında toparlanmaya başladık, Gençlerbirliği galibiyetiyle moral bulduk. Beşiktaş maçına da galibiyet parolasıyla çıktık. İlk yarıya iyi başlayamadık. Mustafa Yumlu sakatlandı. Onun sakatlığı sonrası şanssız bir gol yedik. Bir penaltı pozisyonu oldu. Orada Aboubakar eliyle topu kontrol etti. Koray Gençerler uyarmasına rağmen Alper Ulusoy VAR’a gitmedi. Tüm takdir haklarını Beşiktaş lehine kullandı hakem Alper Ulusoy.

“Alper Ulusoy pozisyonu izlediğinde ne düşündüğünü anlatsın”

-Alper Ulusoy’la ilgili Denizlispor Başkanı Ali Çetin’in serzenişi vardı. Alper Ulusoy’un art niyetli olduğunu mu düşünüyorsunuz?

Denizlispor’a karşı Alper Ulusoy art niyet taşıyamaz. Maç içerisinde yanlış kararlar verdi. Elini vicdanına koysun. Pozisyonu izlediğinde ne düşünüyor acaba? Bize bir açıklasın. Ben bir hakem olsam ve herkesin aksi yönde yorum yaptığı pozisyonda böyle bir karar versem kendimi sorgularım. Maçta 3-2’yi yakaladık. 3-3 de bitebilirdi. Hepimiz soruyoruz. Neden o penaltıyı çalmadı? Koray Gençerler’in uyarısını neden dinlemedi? Kendi kendimize soruyoruz. Herkesin gördüğü şeyi Alper Ulusoy nasıl değerlendirdi? Merak ediyoruz.

“1 puanla ligde kalamayabiliyorsunuz”

-Denizlispor, maçı sadece hakemler üzerinden okumuyor değil mi? Bu yenilgi sizi nasıl etkileyecek?

Biz büyük bir emek harcıyoruz. Bizim bütçemiz büyük kulüplerin bütçesi kadar değil. Emeklerimiz yendiği zaman çok üzülüyoruz. Bizim taraftarımıza ve şehrimize karşı sorumluluklarımız var. Ayrıca 87.dakikada maçın uzatılacağını gördük. 4.hakem elektronik tabelayı kaldırdı. Maçın bitmesi için acele ettiler. Beşiktaş maçında garip şeyler oldu. Anadolu takımları için 1 puan bile çok önemlidir. Bu ligin ilerleyen haftalarında ortaya çıkacak. 1 puanla ligde kalamayabilirsiniz.

“Ligi iyi bir yerde bitiririz ama doğru kararlar olursa”

-Denizlispor’un ligdeki hedefi nedir?

Biz mücadelemize devam edeceğiz. Bazı şanssız sakatlıklarımız var. Beşiktaş maçına da eksiklerle çıktık. Buna rağmen iyi mücadele ettik. Biz ligi iyi bir noktada bitirmek istiyoruz. Ama hakemlerin doğru kararlar vermesi lazım. Hakemler elini vicdanına koysun. Koray Gençerler’e teşekkür ediyorum. Orta hakeme gereken uyarıları yaptı.

“Prosinecki’den memnunuz, yola devam ediyoruz”

-Prosinecki’nin koltuğunun sallandığı söylemleri ve iddiaları var. Sayın Prosinecki saha sonuçları sebebiyle eleştiriliyor. Denizlispor yönetimi Prosinecki’nin arkasında mı?

Biz hocamız Robert Prosinecki’den memnunuz. Elinden geleni yapıyor. İyi bir takım kurduk. Şanssızlıklar yaşadık. Konyaspor maçı 0-0 bitti. O maçta da 2 tane penaltımız verilmedi. Alper Ulusoy’un vermediği bir penaltı yüzünden Prosinecki’yi sorguluyorlar. Ne kadar haksızlık olduğu ortada. Prosinecki ile yolumuza devam ediyoruz.

“Sagal ve Subotic transferleri bizi zorladı ama mutlu sona ulaştık”

-En çok zorlandığınız transferler hangisiydi?

Sagal ve Subotic transferleri zorlayıcıydı. Subotic’e başka teklifler de vardı. Ama bizi tercih etti. Biz büyük bir camiayız. Futbolcuların gelme isteği oldu. Tabii ki bütçe ayarlama konusunda sıkıntılar yaşadık. Ona rağmen Subotic gibi Avrupa’da bilinen bir oyuncuyu da aldık. Kadromuzda iyi ve karakterli oyuncular var.

“Bütçe olmadan planlamayı nasıl yapacağız?”

-Yayıncı kuruluş ile olan süreç için neler söylersiniz?

Kulüpler Birliği en doğru kararı veriyor. Yayıncı kuruluş sözleşmesine sadık kalmalı. Yerine getirmezlerse Türk futbolu da Anadolu takımları da sıkıntı. Bütçe olmadan başarı yakalayamazsınız. Önünüzü görmek durumundasınız. Ama önünüzü göremiyorsanız olmaz. Bütçe olmadan plan yapılır mı? Yapılsa bile ne kadar sağlıklı olur?

“Taraftarların stadyuma alınmasına sıcak bakıyorum”

-Stadyumlara taraftarların alınması fikrine siz nasıl yaklaşıyorsunuz?

Avrupa’da birçok ülkede taraftarları stadyuma almaya başladılar. Almanya’da örnekleri var. Ben kontrollü bir şekilde taraftarların alınmasına sıcak bakıyorum. Kimsenin sağlığını riske atmadan bu olabilir. Localarda 600’e yakın seyirci vardı. Onların olması bile ambiyansı değiştirdi. 30’un üzerinde locamız var. Taraftarlarımızla buluşmak güzel. Beşiktaş’a kaybettiğimiz için üzgünüz. Bu haftayı BAY geçeceğiz. Malatya deplasmanında kazanmak istiyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler