Denizlispor'dan taraftarlara transfer müjdesi! Canlı yayında açıkladı...

18.09.2020 - 11:57 | Son Güncellenme: 18.09.2020 - 15:38

Denizlispor'un başkan yardımcısı Kaan Şanlıkan, gündeme yönelik özel açıklamalar yaptı. Kaç transfer yapacaklar? Ligdeki hedefleri neler? Yayıncı kuruluş krizi nasıl sonuçlanır? Kaan Şanlıkan açıkladı.

Denizlispor'dan taraftarlara transfer müjdesi! Canlı yayında açıkladı...

Denizlispor’un 2 numaralı ismi Kaan Şanlıkan, Trabzonspor ile oynayacakları Süper Lig 2.hafta maçı öncesinde çok özel açıklamalar yaptı. Trabzonspor maçındaki beklentileri ne? Prosinecki, Denizlispor’u neden tercih etti? Kaç transfer yapacaklar? Yayıncı kuruluş, Türkiye Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği arasındaki görüşmeler ne zaman sonuçlanır? Başkan yardımcısı Kaan Şanlıkan tüm bu sorulara yanıt verdi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Kaan Şanlıkan’ın açıklamaları şu şekilde:

Kaan Şanlıkan: "3-4 transfer daha yapacağız"

- Koronavirüsün negatif etkilerini görüyoruz. Denizlispor’da süreç nasıl ilerliyor? Gelir kalemlerinizin eksikliği transferi etkiledi mi? Kaç transfer daha yapacaksınız?

Pandemi dönemi hepimiz açısından sıkıntılı bir dönem. Kulüpler mali problemlerle uğraşıyor. Bu dönemde hem takım kurmaya çalışıyoruz hem de oyuncuları motive etmeye çalışıyoruz. Transfer dönemi çok kolay geçmiyor. Yayıncı kuruluş ile bir anlaşmaya varılmadı. Çok önümüzü görmeden transferler yapıyoruz. Eksik yerlere takviye yapıyoruz. Bu hafta transferler devam edecek. 3-4 oyuncuyu daha transfer edeceğiz. Orta saha, kanat ve hücum bölgesine transfer düşünüyoruz.

"Anadolu kulüpleri olarak yaşamamız için televizyon gelirleri çok önemli"

-Yayıncı kuruluş, TFF ve Kulüpler Birliği arasındaki görüşmelerden olumlu sonuç henüz çıkmadı. Anadolu kulüpleri bu süreçte çarkı nasıl çeviriyor?

Anadolu kulüplerinin yaşaması için, televizyon geliri, sponsorluklar ve maç gelirleri gerekiyor. Altyapıdan oyuncu yetiştirmek için de tesis gerekiyor. Her şey birbiriyle bağlantılı. Ligde kalmak ve iyi bir noktada olmak için iyi transfer yapmak zorundayız. Çok fazla borç yaparsanız, oyuncunun alacağını ödeyemezsiniz. Her zaman doğru futbolcuyu, doğru bütçeye bulamayabiliyorsunuz. Birçok gelir kalemimiz eksik. Bu da zorlayıcı oluyor.

"Taraftarsız maç hazırlık maçı gibi"

-Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, az sayıda da olsa taraftarların tribüne alınması için başvuru yapılacağını açıkladı. Taraftarsız maç sizi nasıl etkiliyor? Hem gelir hem de sportif başarıya etkisi nedir?

Futbol seyirciyle güzel. Seyircinin homurdanması, alkışlaması önemli. Boş statlarda hazırlık maçı yapıyor gibiyiz. Futbolcular da zorlanıyor maçlarda. Seyirci çok önemli bir faktör. Seyirci olmadan maçların tadı çıkmıyor diyebilirim.

"Prosinecki, projemizi heyecanla kabul etti"

-Ligi iyi bilen bir teknik adam olan Robert Prosinecki ile anlaştınız. Prosinecki’nin göreve getiriliş sürecinde neler yaşandı? Neden Denizlispor’u tercih etti?

Robert Prosinecki ile 2 kez görüştük. Çok değerli bir teknik adam. Almanca, İngilizce, İspanyolca konuşuyor. Önemli bir futbol adamı. Futbolcularla birebir ilgileniyor. Kendisiyle tanışmaktan memnunuz. Biz ona bir plan ve hedef sunduk. Bu hedefte onun olmasını rica ettik. Prosinecki de heyecanla kabul etti.

"Trabzonspor maçında hedefimiz galibiyet"

-İlk maçta Göztepe’ye 5-1 kaybettiniz. Takımda nasıl bir hava var? Trabzonspor maçı için beklentiniz nedir?

Göztepe maçı bizim için talihsiz geçti. Bütün sezon yapacağımız hataları bir maçta yaptık. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Böyle bir sonuç bir daha yaşansın istemiyoruz. Takımların oturması zaman alabiliyor. Tabii ki her maça galibiyet için çıkıyoruz. Trabzonspor maçında da hedefimiz galibiyet.

Senin için hazırladığımız haberler