Galatasaray NEF - Anadolu Efes: 70-80 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

Akın Ungan
22.01.2023 - 22:14 | Son Güncellenme: 22.01.2023 - 23:02

Basketbol Süper Ligi'nde Anadolu Efes, Galatasaray NEF karşısında 80-70 kazandı ve puanını 25 yaptı. Maç sonucu, çeyrekler ve maçın yazılı özeti...

Galatasaray NEF - Anadolu Efes: 70-80 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi, dev derbiye sahne oldu. Sinan Erdem Spor Salonu'nda Galatasaray Nef ile Anadolu Efes karşı karşıya geldi. Kıyasıya mücadelenin heyecan kattığı karşılaşma Anadolu Efes'in 80-70'lik üstünlüğü ile sona erdi. Maçı kaybeden Sarı-Kırmızılılar, parkede gösterdikleri mücadele ile taraftarından alkış aldı.

Cimbom soyunma odasına 1 sayı önde girdi

Galatasaray Nef, Anadolu Efes karşısında maça iyi başladı. İlk çeyrek 19-17'lik Sarı-Kırmızılılar'ın üstünlüğü ile bitti. İkinci çeyrekte toplarlayan Efes, bu bölümü 22-21 önde geçse de soyunma odasına 1 sayı geride girdi.

Üöüncü periyotta maç dengelendi

Karşılaşma, son bölüme kadar yakın gitti. İkinci periyotta üstünlük sağlayan Anadolu Efes, bu formunu ikinci yarıya da taşıdı. Maçın üçüncü çeyreğinde Efes, 18-17 kazandı ve genel skoru 57-57 yaptı.

İlgini Çekebilir
Kara Kartal uçuş modunda
Habere Git

Cimbom son çeyrekte bitti! Efes'ten 10 sayı fark

Üçüncü çeyrekte skorun eşitlenmesi ile maç, final periyodunda yeniden başladı. İlk çeyreğin dışında skor anlamında rakibi karşısında bir adım önde olan Efes, son bölümde Sarı-Kırmızılılar'a 10 sayı fark attı. Efes, dördüncü çeyreği 23-13 önde bitirirken, maçı da kazanmayı başardı.

Ataman: "Maçtan önce de zorlu geçeceğini biliyorduk"

Maçın ardından açıklama yapan Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman, "Maçtan önce de zorlu geçeceğini biliyorduk. Galatasaray, kendi seyircisi önünde baskılı, sert bir oyun oynadı. Hep iyi reaksiyon gösterdik. İyi mücadele ettik" ifadelerini kullandı.

"Bugünkü bu oyunumuzda Larkin'in payı çok fazla"

Larkin'in performansına dikkat çeken Ataman, "Bugünkü bu oyunumuzda Larkin'in oyun kuruculuğu ile payı çok fazla. Clyburn formsuz ama mutlaka toparlayacaktır. Bugün tam devreye giremedi. Düzenli bir oyun oynadık. Bu oyunun üzerine EuroLeague'de önemli bir Baskonia deplasmanına gideceğiz. Bunun üzerine çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

İlgini Çekebilir
Fırtına, Boğalar'ı dağıtıyor
Habere Git

"Clyburn'e bir takım ikazlarımız oldu"

Maç içinde Clyburn ile arasında geçen sert diyalok hakkında açıklama yapan Ataman, "Maçı 10 sayıyla kazandık. Oyuncu ile antrenör arasında zaman zaman konuşmalar olur. Bir takım ikazlarımız oldu, özellikle onu motive etmek için. Clyburn de mücadele etti ama formsuzdu" şeklinde konuştu.

Pistiolis: "Bir yolunu bulmak zorundayız"

Galatasaray Nef Başantrenörü Pistiolis ise şunları kaydetti: "Bir yol bulmaya çalışıyoruz. Yeni setler eklemeye çalışıyoruz. Farklı pozisyonlarda oynayan oyuncularımız var. Zorluklar yaşıyoruz ama bir yolunu bulmak zorundayız"

Senin için hazırladığımız haberler