Derbi için öyle bir yorum yaptı ki! Tugay Kerimoğlu...

01.12.2018 - 22:59 | Son Güncellenme: 02.12.2018 - 01:59

Derbi için öyle bir yorum yaptı ki! Tugay Kerimoğlu...

BeiN Sports yorumcuları Metin Tekin ve Tugay Kerimoğlu, Beşiktaş-Galatasaray derbisini değerlendirdi. 

İşte öne çıkanlar:

 

Metin Tekin :

Galatasaray'ın bu maçta artıları neler? Rekabetin büyüsünün dışında, Galatasaray deplasmanda oynuyor. Takım kurmada sıkıntılar var, eksikler var, farklı bir kadro yapıları var.

Çok da bir artısı olduğu görülmüyor. 'Galatasaray sahaya çıkar, topa sahip olur, oyunu ele alır denilebiliyor mu? O önemli.

 

Derbi heyecanını yaşadık. Futbol çok büyük bir eğlencenin dışında büyük bir endüstri. İşin sonunda futbolun ruhunu unutmamak gerek.

Beşiktaş, rakibin yenildiği maçlardan kopya çekebilir. Rakiplerden de zaman zaman kopya çekebilirsiniz. Galatasaray'ı doğru oyunla yenebilecekleri ihtimali var.

Baskıyı neden yapıyorsun? Topu kazanmak için. Baskıyı yaptın, topu kazandın diyelim. Öyle durumda, Vagner Love mu ileride olsun, yoksa Güven mi olsun istersin? 

Böyle maçlarda tercihler zordur. Sadece hücum etmeyeceksin. Sadece savunma da yapmayacaksın. Her ikisini de iyi yapman gerekiyor. Futbol böyle bir oyun.

Tugay Kerimoğlu: 

Mevcut kadronun neler yapacağını daha önce görmüştük. Üçlü sistemden bir anda dörtlüye dönüyorsun. Risk alayım mantığı da yok. Hocanın eli şu anda bağlı. 

Oyuncuların bakış açısı çok önemli. Derbinin havası çok farklıdır. Farklı bir dünyadır. Oyuncu fedakarlık yapar, yapmak zorunda. Bunun bir eğlence olduğunu da unutmamak gerek.

Biz derbi oynadığımızda çok ciddi sıkıntılar yoktu. Son dönemlerde ise sorunlar büyütüldü. Biz Türk futbolunda neyi konuşacağız? Derbiyi mi, cezaları mı? Futbol güzel eğlence.

Galatasaray'ı bu kadar eksikle Beşiktaş bir daha yakalayamaz. Maça sadece Beşiktaş açısından bakmamak gerek. Sahada, ne yapması gerektiğini bilen bir Galatasaray olacak diye düşünüyorum.

'Kilit nokta orta saha'

Böyle derbilerde sakin kalmak zorundasın. Eğer kendini kontrol edemezsen sahada eksik kalırsın. Bana göre kilit nokta orta saha. Fernando-Selçuk ikilisi.

Oyun disiplini önemli. Bu oyuncu grubunu yönlendirecek iki kişi var, Selçuk ve Fernando. Zincirler birbirine bağlı olmalı. Bu olmazsa olmaz. Karşı tarafta da etkili silahların olduğunu unutmamak gerekiyor.

Galatasaray üçüncü sırada, Beşiktaş ise daha geride. Beşiktaş, 3 puanı isteyecektir. Beşiktaş'ın baskılı başlayacağı kesin. Oyuna hükmedeyim, Galatasaray'ın eksikleri var, fırsata çevireyim diyecektir. Fakat; oyunu hafife almaması gerekiyor.

Derbilerin favorisi hiçbir zaman yoktur. Bize sokakta, "Derbi ne olur?" diye soruyorlar. Biz bilmiyoruz ki ne olacağını. İyi ki de bilmiyoruz.

Galatasaray'ın antrenmanını gördükten sonra, hemen maça başlamak isterdim. Ortam çok güzeldi. Seyirci ve oyuncu bütünleşmesinin en iyi örneği. Bu hazırlıktır. 

İlk günden son güne kadar Galatasaray taraftarları sorun yaratmadı. Oyuncusu ve yöneticisine tepki göstermiyor. Kriz yönetiminde Galatasaray taraftarı örnek olmuştur. Keşke yaşım 20 olsa da ben de öyle ortamda maça çıksam.

Oyuncunun formu ve devamlılığı çok önemlidir. Derbilerin istatistiği mi, oyuncunun o günkü derbiye ne kadar konsantre olduğu mu? Maçtan sonraki istatistiğini konuşmak gerek. İkili mücadele ve topa sahip olmaya dikkat ediyorum. Adamı mı kovalamak, yoksa topu kazanıp rakibi mi koşturup yormak? Beşiktaş belli bir dakikadan sonra yorgun olacaktır.

Senin için hazırladığımız haberler