Derbi, Mesut Özil ve Fatih Terim… Şubat ayında en çok onlar konuşuldu

15.03.2021 - 14:13 | Son Güncellenme: 15.03.2021 - 14:21

Son dakika haberleri… Spor medyasında geride bıraktığımız ayın en çok haber olan kişi ve konuları belirlendi. Listenin zirvesinde Fenerbahçe-Galatasaray maçı, Mesut Özil’in İstiklal Marşı ve Fatih Terim yer aldı. İşte detaylar…

Derbi, Mesut Özil ve Fatih Terim… Şubat ayında en çok onlar konuşuldu

AJANSSPOR-HABER

Şubat ayı boyunca spor medyasının gündeminde en çok yer alan konular; takımlar, futbolcular, kulüp yöneticileri, teknik direktörler ve hakemleri belli oldu. Medya Takip Merkezi’nin (MTM), Türkiye Spor Yazarları Derneği için hazırladığı rapora göre; ay boyunca en çok basında yer alan konular: Fenerbahçe-Galatasaray derbisi, Mesut Özil’in İstiklal Marşı’na eşlik etmesi ve sarı kırmızılıların çalıştırıcısı Fatih Terim oldu.

 

Galatasaray'ın derbi galibiyeti çok konuşuldu

Süper Lig’in 24. haftasında oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin yankıları şubat ayı spor gündemine damga vurdu. Şampiyonluk mücadelesi veren iki ezeli rakip, Kadıköy'de karşı karşıya geldi. Galatasaray, Mısırlı oyuncu Mostafa Mohammed'in golüyle sahadan 1-0 galip ayrılarak Fenerbahçe'nin 9 maçlık yenilgisizlik serisini sona erdirdi.

Mesut hem Türkiye'de hem Almanya’da gündem oldu

Fenerbahçe’nin devre arasında Arsenal’den kadrosuna kattığı yıldız futbolcu Mesut Özil, Göztepe maçı öncesi verdiği görüntüyle Almanya’da haber oldu. Alman Milli Takımı forması giyerken, milli marşa eşlik etmediği için eleştirilen Türk asıllı oyuncunun, Göztepe karşılşamasından önce İstiklal Marşı okuması basında geniş yer aldı. Mesut’un ilk kez bir ulusal marşa eşlik etmesi, Bild gazetesi tarafından da şaşkınlıkla karşılandı. 

Özil'i İrfan Can ve Muslera takip etti

Kişiler kategorisinde Ocak ayının ardından Şubat ayında da en fazla konuşulan futbolcu olan Mesut Özil, Türk medyasında 13 bin 356 habere adını yazdırarak listenin ilk sırasında yer aldı. İkinci basamakta ise Fenerbahçe’nin orta saha oyuncusu İrfan Can Kahveci 8 bin 649 haber ile yer alırken, listenin üçüncü sırasında ise 8 bin 447 haber ile Galatasaray’ın kalecisi Muslera yer aldı.

 

Fenerbahçe haber derbisinin galibi

Spor basınında toplam 81 bin 988 haberde yer alan Fenerbahçe, saha sonuçlarını istediği gibi alamasa da en fazla konuşulan takım olma unvanını sürdürmüş oldu. Listenin ikinci sırasında 77 bin 937 haber ile Galatasaray yer alırken, üçüncü sırasında ise 54 bin 539 habere konu olan Beşiktaş yer aldı.

 

Ali Koç en çok konuşulan başkan

Geride bıraktığımız Şubat ayında toplam 7 bin 174 habere konu olan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç en fazla konuşulan yönetici sıralamasında birinci sırada yer alırken, Ahmet Nur Çebi ise 4 bin 311 haber ile ikinci, Mustafa Cengiz ise 3 bin 882 haberle üçüncü sıraya adını yazdırdı.

 

En popüler teknik direktör Terim

Daha önce pek çok kez “en çok konuşulan antrenör” olma unvanını kimseye kaptırmayan Fatih Terim, ay boyunca toplam 17 bin 347 haberde yer alarak Şubat’ın da lideri oldu. Terim’i ikinci sırada 14 bin 73 haber ile Erol Bulut, üçüncü sırada ise 12 bin 667 haber ile Trabzonspor’u şampiyonluk potasına sokan Abdullah Avcı izledi.

 

Hakemler arasında en fazla Çakır gündem oldu

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, 4 bin 970 haber ile Şubat ayında en çok konuşulan hakem oldu. Listenin ikinci sırasında 3 bin 500 haber ile Yaşar Kemal Uğurlu, üçüncü sırasında ise 2 bin 561 habere adını yazdıran Halis Özkahya yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler