Ruiz derbi öncesi çekip gitti!

15.07.2020 - 15:20 | Son Güncellenme: 15.07.2020 - 15:23

Beşiktaş, sözleşmesini tek taraflı fesheden İspanyol savunmacı Victor Ruiz'in bu kararını spor yargısına taşıyacak.

Ruiz derbi öncesi çekip gitti!

Erdal CÖMERT - AJANSSPOR

Beşiktaş'ın İspanyol oyuncusu Victor Ruiz alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle siyah-beyazlı kulüple olan sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti. Ancak siyah beyazlı yönetim İspanyol oyuncunun peşini bırakmayacak.

Geçtiğimiz günlerde Victor Ruiz Beşiktaş kulübünden alacakları için ihtarname çekmişti.

İhtarname süresince İspanyol futbolcuya herhangi bir ücret ödenmemesi üzerine Victor Ruiz Beşiktaş ile olan 3 yıllık sözleşmesi feshetti.

Beşiktaş yargıya gidiyor

Beşiktaş yöneticisi Adnan Dalgakıran, Ajansspor'a yaptığı açıklamada, Ruiz için hukuki haklarını arayacaklarını açıkladı.. Dalgakıran, sözleşmesini tek taraflı fesheden Ruiz için spor yargısına başvuracaklarını ve Beşiktaş'ın haklarını sonuna kadar korumak için çalışacaklarını söyledi.

Siyah beyazlı yönetim, pandemi sonrası yaşanan mali sıkıntılar nedeniyle Ruiz'e yeni bir ödeme planı sunarken ücretinde de yüzde 15 indirim talep etti. Ancak oyuncu bu talebe olumsuz yanıt verdiği gibi sezon sonu tüm alacaklarının da toplu olarak ödenmesini istedi. 

Ruiz, Fenerbahçe ile oynanacak kritik derbi öncesi sözleşmesini feshederek, takım arkadaşlarını da yüzüstü bıraktı.

31 yaşındaki savunma oyuncusu Beşiktaş formasıyla çıktığı 26 maçta 1 asist ile oynadı.

Victor Ruiz, Beşiktaş'tan ne kadar kazanıyordu?

Beşiktaş Ruiz’i sezon başında 2.5 milyon Euro karşılığında Villarreal’den transfer etmiş, İspanyol oyuncu ile 3 yıllık sözleşme imzalanmıştı.

  • Bonservis: 2.500.000 Euro
  • 3 yıl garanti ücret: 5.400.000 Euro
  • TOPLAM: 7.900.000 Euro

 

Bilindiği üzere, Alman kaleci Loris Karius da alacaklarını tahsil edemediği gerekçesiyle FIFA'ya başvurmuş ve siyah-beyazlı takımla olan sözleşmesini tek taraflı feshetmişti. 

Beşiktaş: "Pandemi öncesi tüm ödemeleri eksiksiz yapıldı"

Beşiktaş resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Victor Ruiz'in pandemi öncesi alacaklarının eksiksiz ödendiğini duyurdu.

Siyah beyazlılardan yapılan açıklamada, "Kulübümüz futbolcu Victor Ruiz Torre'ye pandemi öncesi tüm ödemelerini eksiksiz şekilde yapmasına rağmen, pandemi dönemini kapsayan ödemeler konusunda görüşmeyi kabul etmemiş, lige ara verilen dönemin alacaklarını da herhangi bir görüşmeyi kabul etmeyerek, sezon bitmeden tarafına ödenmesini talep etmiştir" ifadeleri yer aldı.

Konuyu spor mahkemesine taşıyacağını duyuran Beşiktaş'ın yaptığı açıklamada, "Futbolcunun tek taraflı şekilde gerçekleştirmiş olduğu fesih spor yargısına taşınacak olup, kulübümüzün menfaatleri doğrultusunda vakit kaybetmeden girişimlerde bulunulacağını camiamızın ve kamuoyunun bilgisine sunarız" sözlerine yer verildi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler