Derbi öncesi flaş sözler: Beşiktaş 100 golü geçebilirdi

06.05.2021 - 22:30 | Son Güncellenme: 06.05.2021 - 22:39

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Socrates Dergi Youtube Kanalı'nda Süper Lig'deki Beşiktaş - Hatayspor maçı ve derbiyi değerlendirdi.

Derbi öncesi flaş sözler: Beşiktaş 100 golü geçebilirdi

AJANSSPOR - HABER

Ünlü spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Socrates Derginin Youtube kanalında Beşiktaş’ın Hatayspor’u farklı yendiği maçı değerlendirdi.

'Sergen hoca göreceğiz bakalım demişti, hakikaten gördük'

Maç öncesi iki takım arasında yaşananları değerlendiren Mehmet Demirkol, ''Sergen hoca göreceğiz bakalım demişti, gördük bakalım hakikaten. Ben hala şöyle başarılı bir sezonda Ömer Hoca ile söz düellosunu gereksiz buluyorum. Ömer Erdoğan’ın söyledikleri ona yanlış mı aktarıldı? Çünkü bu kulüplerde çok dolduruş olur. Sergen hoca farklı bir figür olduğu için ve farklı bir performans ortaya koyduğu için daha iyi bir performans bekliyoruz bu anlamada. Maç öncesi ve sonu motivasyon yaratmak Terimist politikalar. Hoca onu yaptı senelerce ve başarılı da oldu. Artık yeni bir nefes ve yaklaşım lazım" dedi.

'Fatih Terim iki kez öğrencilerine geçilmiş olacak'

Bu sezon Sergen Yalçın veya Emre Belözoğlu şampiyon olursa Fatih Terim'in 2 sene üst üste çalıştırdığı öğrencilerine geçilmiş olacağını söyleyen Demirkon konuşmasına şöyle devam etti: "Okan Buruk üstü Sergen Yalçın veya Emre Belözoğlu. Bu başka bir dönem olabilir, bu herkesi etkiler. Bir teknik direktörün tavırları Fatih hocanın başarıları, Şenol hocanın başarıları zamanında Gaziantep ve Denizlispor gibi takımların Avrupa futbolundaki yerini değiştirmişti. Bugün belki başka bir noktaya doğru gidiyoruz çünkü Sergen Yalçın’ın yaptığı iş az buz iş değil."

'Bitmek tükenmek bilmeyen konsantrasyon'

Demirkol, Hatayspor'un çok kuvvetli takım olduğunu,  Ömer Erdoğan’ın çizdiği oyunu çok begendiğini söyledi.  Yorumcu, "Sergen Yalçın diyor ya, ‘Yeneceklermiş bizi’ falan. Adamlar Fenerbahçe’den İstanbul’da 1 puan aldı, Hatay’da da kalede Altay yerine bir insan olsa 6 tane olacaktı. Bir kafa topunu çıkardı Altay olacak iş değil yani. Hatayspor’un 5.’lik hedefleri vardı. Böyle bir rakibe karşı Beşiktaş olağanüstü bir baskı yaptı ve bırakmadılar. 

Beşiktaş ilk yarıda 5 attı ama daha fazlasını kaçırdı, gerçi Hatay’ın da var. Bitmek, tükenmek bilmeyen bir konsantrasyon vardı. Belki konsantrasyon işe yaramıştır. Ben öyle olmasın istiyorum artık. Çünkü ayıp oluyor. Josef De Souza’nın maçtan sonra Rizeli oyuncular için söyledikleri, yahu Rize’nin düşme tehlikesi var. Ne yapsın adam oynamasın mı sana? Bunları çok mantıklı bulmamakla birlikte performanslar çok üst düzey” diye konuştu.

'Bu teknik direktörlerin jenerasyonu belli ki bir şeyleri değiştirecek'

Yeni bir teknik direktör jenarasyonun oluşmaya başladığını dile getiren Demirkol şunları söyledi: "Sergen Yalçın şampiyon olma ihtimali olan ilk sezonda şampiyon oluyor. Bu az buz bir şey değil, Okan Buruk da öyle oldu. Beşiktaş kontrol oyununu yapamıyordu, rakibini baştan dağıttığı için ona gerek kalmadı. Hatayspor çok kırılgandı. Alanyaspor’a karşı 6 yedikleri maçta da kırılmışlardı. Bu ikinci büyük kırılma oldu. 

Bu teknik direktörlerin jenerasyonu belli ki bir şeyleri değiştirecek. Hepsi başka bir şey ortaya koydular. Önümüze öneriler koydular en son gelen Emre Belözoğlu dahil olmak üzere. Kimse kusura bakmasın, Hikmet Karaman’lar onların hepsinin yaptığı bir şey var ama kalp masajı bu, hepsi krize girdi işte. Çünkü bir öneri yok ortada. Çağdaş hocayı da çok övdük ama kriz var, krizi de çözemiyor. Emre Belözoğlu sportif direktörlüğe dönecek, yeni hoca gelecek falan olmaz o iş."

'Ghezzal’ı tutabilecek misin? Çok büyük soru işareti'

Ghezzal'ın Beşiktaş’a çok hızlı bir şekilde uyum sağladığını belirten Demirkol,  "Sergen hocanın böyle ikinci şansla alıp parlatıp piyasaya sürdüğü oyuncuları var. Şenol hoca o işi çok iyi yapar. Oğuzhan çevrilebilir mi? Bilmiyorum. Gökhan’ın diz sakatlığı olmasa Türkiye’de her türlü iş yapar. Ghezzal’ı tutabilecek misin? Çok büyük soru işareti. Aldın, parlattın en azından bundan para kazanabilmen lazım" diye konuştu.

'Beşiktaş normalde oyunu oturtmuş olsa 100 golü geçebilirdi'

Demirkol, Beşiktaş'ın oynadığını oyunu Sergen Yalçın'ın tahmin etmediğini söyledi. Yorumcu, "Beşiktaş normalde şu oyunu oturtmuş olsa 100 golü geçebilirdi. Hala ihtimal var ama düşük bir ihtimal. Sergen hocayı kutluyorum, hakikaten çok büyük bir iş yaptı ve bu tahmin edilebilir bir şey değildi. Bence Sergen hoca da tahmin etmiyordu. 10. haftadan itibaren bunun sinyallerini veriyorlar. Ben başta Ahmet Nur Çebi ve Sergen Yalçın’ın da beklediğini düşünmüyorum bu seviyeyi" dedi.  Bunun ne kadar tekrarlanabilir olduğunu zamanla göreceklerini belirten Demirkol "Aynı kadroyu muhafaza edip üzerine zenginleştirmek mümkün olmayacak muhtemelen. Muhtemelen değiştirilecek kadro. Başka bir kadro olacak, tutamayacağın oyuncular olacak, yaşı itibariyle bu kadar kullanamayacağın oyuncular olacak. Larin ile devam mı edeceksin yoksa buraya kadar getirmişken satacak mısın? Çünkü piyasası var. Bunlar önemli kararlar” şeklinde konuştu.

'Kupayı kaldırmak niye terbiyesizlik olsun'

Beşiktaş’ın şampiyonluk kupası açıklamasını değerlendiren Mehmet Demirkol, konuşmasını şöyle bitirdi: "Beşiktaş’ın kupa açıklamasında benim ilgili çeken daha çok o oldu. ‘Kimseye saygısızlık yapmak istemeyiz.’ deniyor. Türk Telekom kastediliyor, kupayı kaldırma niye saygısızlık oluyor ki? Biz de bu konularda ayar yok. Beşiktaş bu hafta şampiyon oldu, haftaya da kupasını kaldıracak, Vida’nın da babası hasta. Bu adama niye kupasını kaldırtmıyorsun? Kural koyun, bence şampiyon olduğu anda kupayı verin. Kupa kaldırmayı saygısızlık olarak görüyorsan yanmışız biz. Bu kadar sportif bir gerçek üzerine bu kadar saçma sapan düşünce içine girmemiz, Beşiktaş bunu söylediği zaman Galatasaray’da bravo falan diyor, böyle bir şey olur mu? 
 

Kupa kaldırmak niye ki? Diğerinin namusuna hakaret etmek mi? Bir yarışma yapmışsın, kazananın geçeceksin karşısına Fatih hocanın dediği gibi alkışlayacaksın. Bunu niye namus meselesi haline getiriyoruz, çözebilmiş değilim. Bu fanatiklik falan değil, bu delilik artık. Başkasının kupa kazanmasına tahammül edememek. Bu sportif konuları iyice sindirelim artık. Birisi şampiyon oluyor, diğeri beklemiyor gidiyor. Olmaz, orada saygı gereği kazananı alkışlayacaksın. Kazananı alkışlarsan kazanan da sana karşı terbiyesizlik yapamaz. Kazandığında sen rakibi alkışlıyorsan ve rakip sana küfür ediyorsa o zaman Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde tedavi görmen lazım."

Senin için hazırladığımız haberler