Galatasaray - Beşiktaş Derbisi Süper Lig Tarihine Geçebilir

Akın Ungan
05.11.2022 - 16:46 | Son Güncellenme: 05.11.2022 - 17:07

Süper Lig'de Galatasaray ve Beşiktaş karşılaşacak. Bu derbide en çok forma giyen Fernando Muslera ile Atiba Hutchinson birlikte son kez oynayabilir.

Galatasaray - Beşiktaş Derbisi Süper Lig Tarihine Geçebilir

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig’in 13. haftasında oynanacak Galatasaray - Beşiktaş maçı tarihe geçecek bir olaya sahne olabilir. Her iki kulübün tarihlerinde en çok forma giyen yabancı futbolcular olan Fernando Muslera ve Atiba Hutchinson, dev derbide karşı karşıya gelecek.

Süpriz şekilde kadroya alındı

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek Atiba Hutchinson, sakatlığı sebebiyle bir süre sahalardan uzak kalmıştı. Bu sezon hiçbir maçta forma giyemeyen orta saha oyuncusu, geçtiğimiz günlerden göreve gelerek Siyah-Beyazlılar'da ikinci dönemine başlayan Şenol Güneş tarafından Galatasaray maçının kadrosuna alındı. Oyuna girmesi durumunda 39 yaşındaki futbolcu, 11'de yer alması beklenen Muslera ile mücadele edecek.

Tarih bugün Muslera ve Atiba’yı yazacak

Takımlarında en çok forma giyen yabancı futbolcular olan Muslera ve Atiba belki de son kez birbirlerine rakip olacak. Şayet sezonun ikinci yarısındaki Beşiktaş - Galatasaray mücadelesinde her iki oyuncudan birisi takımlarının kadrosunda yer almaz ya da gelecek sezonlarda oyuncuların sözleşmeleri yenilenmez ise bu maç Süper Lig tarihine geçecek.

Atiba futbolu Beşiktaş’ta bırakmak istiyor 

PSV Eindhoven’dan 2013 yılında bedelsiz olarak transfer edilen Atiba, Beşiktaş’ın unutulmazları arasına girmeyi başardı. 39 Yaşındaki deneyimli orta saha 3 Süper Lig şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası şampiyonluğu ve 1 Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı. Beşiktaş formasıyla 326 maça çıkarak, kulüp tarihinin en fazla forma giyen yabancı oyuncusu ünvanını elinde bulunduran Kanadalı, 26 gol 37 asist kaydetti. Bir süredir sakatlıklarla boğuşan ve bu nedenle kadroya giremeyen Atiba Hutchinson, futbolu siyah beyazlı ekipte bırakmak istiyor.

Süper Lig'de en çok forma giyen yabancı Muslera

Lazio’dan 2011 yılında 6.75 milyon Euro karşılığında transfer edilen Fernando Muslera, Galatasaray tarihinin en önemli futbolcularından biri haline geldi. 11 yıldır sarı kırmızılı ekibin kalesini koruyan başarılı eldiven, 345 lig, toplamda ise 433 maça çıkarak, hem Galatasaray'ın hem de Süper Lig'in en fazla forma giyen yabancı futbolcusu oldu. Galatasaray'da 1 golü bulunan Muslera, sarı kırmızılı ekiple 5 Süper Lig şampiyonluğu, 4 Türkiye Kupası şampiyonluğu, 5 Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı. Uruguay’lı  kalecinin Galatasaray’la 2024 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. 

Galatasaray - Beşiktaş maçı ne zaman, saat kaçta?

Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki dev derbi, 5 Kasım 2022 Cumartesi günü, saat 20.00'de başlayacak. Karşılaşma NEF Stadyumu'nda oynanacak.

Galatasaray - Beşiktaş maçı hangi kanalda?

Galatasaray - Beşiktaş maçı beIN SPORTS 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak. Mücadeleyi AJANSSPOR MAÇ MERKEZİ'nden canlı olarak takip edebilirsiniz.

İlgini Çekebilir
Derbiye saatler kala Beşiktaş'ta şok sakatlık
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler