Derbide sakatlanmıştı! Beşiktaş, Ndidi’nin son durumunu açıkladı
Editör: Orhan Gülek
Son Güncelleme /
Beşiktaş, 1-0 mağlup oldukları Fenerbahçe derbisinde sakatlanan Wilfred Ndidi'nin uyluk arka adalesinde gerilme ve kanama tespit edildiğini açıkladı.

Son 5 Haber

Spor yazarları Fenerbahçe - Lyon maçını değerlendirdi! Olay Asensio - İsmail Kartal iddiası

Beşiktaş'ta sağ kanada 4 aday var

Trabzonsporluları kahredecek Darwin Nunez haberi! Başka takıma imza atıyor

Galatasaray'da Abdullah Kavukcu istifadan döndü!

Fenerbahçe, Konyaspor maçı için erteleme başvurusu yapacak mı? Oğuz Çetin açıkladı
- Haberin Kaynağı:
- Ajansspor
Beşiktaş, Fenerbahçe ile oynanan derbide yaşanan sakatlık sonrası önemli bir kayıp verdi. Siyah-beyazlı kulüp, karşılaşmada sakatlanan Wilfred Ndidi’nin uyluk arka adalesinde gerilme ve kanama tespit edildiğini duyurdu.
İşte Beşiktaş'ın Wilfred Ndidi açıklaması
Kulüpten yapılan açıklamada oyuncunun durumuyla ilgili şu ifadeler kullanıldı:
"Futbol A Takımımızın Trendyol Süper Lig’de Fenerbahçe ile oynadığı müsabakanın 85. dakikasında uyluk arkasında ağrı hissettiği için oyuna devam edemeyen futbolcumuz Wilfred Ndidi’nin Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde yapılan MR görüntülemesinde, uyluk arka adalesinde (biseps femoris) gerilme ve kanama saptanmıştır.Wilfred Ndidi’nin tedavisine sağlık ekibimiz tarafından başlanmıştır."
Ndidi 3 hafta yok!
Biceps femoris, uyluğun arka kısmında yer alan ve hamstring kas grubunun önemli bir parçasını oluşturan kastır. Dizin bükülmesi ve kalçanın geriye hareketinde aktif rol oynayan bu kas, özellikle koşu, hızlanma ve ani yön değişikliklerinde büyük önem taşır. Bu bölgede yaşanan sakatlıklar, futbolcuların performansını doğrudan etkileyebildiği gibi sahalara dönüş sürecini de hassas hale getirebilir.
Nijeryalı futbolcunun sahalardan 2-3 hafta civarında uzak kalması bekleniyor.
Wilfred Ndidi’nin sakatlık geçmişi
Wilfred Ndidi’nin sakatlık geçmişi şöyle öne çıkıyor: Son 2 sezonda 3 kez uyluk gerilmesi yaşadı. 2024/25 sezonunda 61 gün (10 maç), 2023/24 sezonunda 66 gün (21 maç) sahalardan uzak kaldı. Kariyeri boyunca ise uyluk, diz ve adductor kaynaklı sakatlıklarla toplamda 300 günden fazla süre kaçırdı.