Vinicius Jr'a Skandal Hareket! Atletico Madrid Kendi Taraftarını Kınadı

Akın Ungan
26.01.2023 - 20:04 | Son Güncellenme: 26.01.2023 - 21:00

İspanya Kral Kupası'nda Real Madrid - Atletico Madrid derbisi öncesi skandal yaşandı. Atleticolular, Vinicius Jr figürünü köprüde astı. Kulüp kendi taraftarını kınadı.

Vinicius Jr'a Skandal Hareket! Atletico Madrid Kendi Taraftarını Kınadı

AJANSSPOR HABER

İspanya Kral Kupası, dev derbiye sahne oluyor. Çeyrek finalde Real Madrid ile Atletico Madrid karşı karşıya geliyor. Dev karşılaşmaya, maç öncesi eylemler gölge düşürdü. Atletico taraftarı skandal bir harekete imza atarken kulüp, kendi taraftarını kınadı.

Vinicius Jr figürünü köprüde astılar

İspanya'nın Madrid şehrinin iki büyük kulübü Atletico Madrid ile Real Madrid, İspanya Kral Kupası'nda yarı final bileti için yarışacak. Dev derbi henüz başlamadan skandalla gündeme geldi. Atletico Madrid taraftarı, Real Madrid'in yıldız futbolcusu Vinicius Jr figürünü köprüde astı.

"Madrid, Real'den nefret ediyor"

Yıldız Brezilyalı'nın figürünü köprüye çıkararak, aşağı sallandıran Atletico Madridli taraftarlar, köprüye ise nefret söylemi içeren bir yazı yazdı. Hazırlanan pankartta "Madrid, Real'den nefret ediyor" ifadeleri kullanıldı.

İlgini Çekebilir
İlhan Palut, Beşiktaş'a sunum yaptı mı? Ajansspor'a açıkladı
Habere Git

Atletico Madrid taraftarını kınadı

Bu skandal, kısa sürede dünya futbol gündemine gelirken Atletico Madrid harekete geçti. Kulüp, kendi taraftarının sebep olduğu bu olay hakkında bir mesaj yayınladı. Yapılan duyuruda eylemi gerçekleştiren taraftar sert bir dille kınandı.

"Bu iğrenç şeyler İspanyol toplumunu utandırmıştır"

Atletico Madrid tarafından yapılan açıklamada "Bu iğrenç ve kabul edilemez şeyler tüm İspanyol toplumunu utandırmıştır. İnsanların ve kurumların haysiyetine saldıran eylemleri kınıyoruz. Bu aşağılık eylemi yapanları tanımıyoruz" denildi.

Irkçılığa da maruz kalmıştı

Real Madrid'in başarılı kanat oyuncusu Vinicius Jr, daha önce de kendisine yapılan ırkçılıkla karşı karşıya gelmişti. İspanyol Futbol Menajerleri Birliği Başkanı Pedro Bravo, gol sevinçlerinde samba yapan Brezilyalı hakkında ırkçı ifadeler kullandı. Bravo'nun söylemleri büyük tepki çekmişti.

İlgini Çekebilir
UEFA, milli turnuvalarda değişikliğe gitti
Habere Git

Bravo: "Maymunluğu bırakmalı"

Pedro Bravo, Vinicius Jr hakkında, "Brezilyalı futbolcu sözleşmesine saygı göstermeli ve samba oynayacaksa bunu Brezilya'da yapmalı. Profesyonel meslektaşlarına saygı göstermeli ve maymunluğu bırakmalı" demişti.

Senin için hazırladığımız haberler