Derbideki kritik kararları Bülent Yavuz yorumladı!

30.04.2018 - 11:03 | Son Güncellenme: 30.04.2018 - 11:03

Derbideki kritik kararları Bülent Yavuz yorumladı!

Merkez Hakem Kurulu Eski Başkanı ve Habertürk gazetesi yazarlarından Bülent Yavuz, Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmada hakem Fırat Aydınus’un verdiği kararları değerlendirdi.

Bülent Yavuz’un değerlendirmeleri şu şekilde;

"Galatasaray'ın daha net pozisyonları vardı"

Galatasaray, Beşiktaş'ı 2-0 yenerek şampiyonluk yolunda çok önemli bir adım attı. Oldukça heyecanlı bir mücadele oldu. Galatasaray'ın daha net pozisyonları vardı. Beşiktaş 10 kişi kaldıktan sonra oyundan düştü. Galatasaray için maç tek kaleye döndü.

"Tereyağından kıl çeker gibi maç yönetti"

Hakem Fırat Aydınus, Türkiye'de en çok derbi yöneten hakem. Yani bu derbilerin vazgeçilmez ismi. Çok tecrübeli ve deneyimli bir hakem. Bu derbi, sezonun en kritik maçıydı. Adeta da tereyağından kıl çeker gibi maçı yöneterek, herhangi bir spekülasyona imza atmadı.

Belhanda'ya verilen sarı kart...

Belhanda'nın sarı kartı yeterliydi, fazlası olmaz. Kırmızı kart diyenlere katılmak mümkün değil. Çünkü dirseğin sivri ucuyla yapılmış bir hareket değildi. Kolla yapılan bu müdahelenin en ağırı sarı karttır, başka olmaz. Hakemin kararına katılıyorum. 54. dakikada Medel'in eline gelen bir top var. Burada penaltı yoktu. Galatasaraylı futbolcuların itirazı boşunaydı.

Penaltı ve kırmızı kart

64. dakikada Gomis ceza alanı içerisinde kaleciyle karşı karşıya kalacakken; Tosic, Gomis'i çekerek avantajını kaybettirmeye çalışıyor. Tosic'in burada topla oynama niyeti yok. Tamamen Galatasaraylı oyuncunun gol atmasını engellemek için yapılan bir müdahale.

"Penaltı kararını gecikmeli verdi"

Hakem penaltı kararını gecikmeli verdi. Arkasından da kırmızı kartla Tosic'i oyundan attı. Tartışmasız bir penaltıydı. Kırmızı kart kararı da bariz gol şansını engellemekten dolayı tartışmasız doğruydu. Burada hakemi eleştirirsek sadece gecikmesinden dolayıdır. Fırat Aydınus'un verdiği diğer kararların da tamamı doğruydu. Bu maç ancak bu kadar yönetilirdi. Kendisini ve arkadaşlarını tebrik ediyorum. (Htspor)

Senin için hazırladığımız haberler