Ankara derbisinden güçlü çıkan Ankaragücü oldu

11.04.2021 - 17:54 | Son Güncellenme: 11.04.2021 - 18:37

Ankaragücü ile Gençlerbirliği, Süper Lig'in 34. haftasında karşılaştı. Ankaragücü-Gençlerbirliği maçı kaç kaç bitti, golleri kimler attı? Detaylar...

Ankara derbisinden güçlü çıkan Ankaragücü oldu

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig'in 34.haftasında Ankaragücü ile Gençlerbirliği karşı karşıya geldi. Başkent derbisinde kazanan taraf 2-1'lik skorla Ankaragücü oldu. Maçla ilgili detaylar haberde...

Goller ikinci yarıda geldi

Eryaman Stadı'nda oynanan ve hakem Serkan Tokat'ın yönettiği maçta ilk yarı 0-0 sona erdi. Karşılaşmada 66. dakikada Emre Güral takımını 1-0 öne geçirdi. 70. dakikada ise Arda Kızıldağ topu kendi ağlarına gönderdi ve karşılaşma sarı-lacivertliler durumu 2-0'a getirdi.

Kazanan Ankaragücü oldu

Golden sonra bu kez Gençlerbirliği farkı indirmek için uğraş verdi. Son bölümü büyük heyecana sahne olan Ankara derbisinde 76. dakikada Bogdan Stancu skoru 2-1'e getirdi. Emre Güral'ın 85. dakikada direği geçemediği karşılaşmada başka gol sesi çıkmadı ve mücadeleyi Ankaragücü 2-1 kazandı.

İki takımın ligdeki durumu

Bu arada Gençlerbirliği takımında Endri Çekici, Gençlerbirliği maçında sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Alınan bu sonucun ardından Hikmet Karaman yönetimindeki Ankaragücü 36 puana ulaştı. Özcan Bizati ve öğrencileri ise 31 puanda kaldı.

Ankaragücü ve Gençlerbirliği'nin fikstürü

Süper Lig'de gelecek hafta Ankaragücü deplasmanda Beşiktaş'a konuk olacak. Gençlerbirliği de evinde Demir Grup Sivasspor ile 3 puan mücadelesi verecek. 

Maçtan detaylar...

Stat: Eryaman

Hakemler: Serkan Tokat, Alpaslan Dedeş, Bahtiyar Birinci

MKE Ankaragücü: Korcan Çelikay, Kitsiou, Kulusic, Sarlija, Pinto, İbrahim Akdağ, Endri Çekici (Dk. 87 Voca), Borven (Dk. 49 Emre Güral), Paintsil, Alper Potuk (Dk. 90+4 Erdi Dikmen), Badji (Dk. 46 Geraldo)

Gençlerbirliği: Nordfeldt, Johansson, Arda Kızıldağ, Diego, Polomat, Piris da Motta, Soner Dikmen (Dk. 84 Sio), Candeias, Sefa Yılmaz, Ayite (Dk. 67 Stancu), Sandro Lima

Goller: Dk. 66 Emre Güral, Dk. 70 Arda Kızıldağ (kendi kalesine) (MKE Ankaragücü), Dk. 76 Stancu (Gençlerbirliği)

Sarı kartlar: Dk. 29 Endri Çekici, Dk. 82 Sarlija, Dk. 86 Geraldo, Dk. 90+3 Paintsil (MKE Ankaragücü), Dk. 64 Piris Da Motta, Dk. 75 Johansson, Dk. 82 Sefa Yılmaz, Dk. 90+5 Arda Kızıldağ (Gençlerbirliği)

Maçtan dakikalar...

9. dakikada Sandro Lima'nın pasında penaltı noktası civarında topla buluşan Ayite'nin vuruşunda, meşin yuvarlak auta gitti.

20. dakikada MKE Ankaragücü'nde Pinto'nun sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta savunmaya da çarpan top altı pasta Badji'nin önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. Ancak hakem Serkan Tokat, VAR'dan gelen uyarı sonucunda Badji'nin topu elle kontrol ettiği gerekçesiyle golü vermedi.

35. dakikada Gençlerbirliği'nde Candeias'ın pasında ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Sandro Lima'nın şutunda, kaleci Korcan Çelikay'ın elinden seken topu, savunmada Kulusic, tehlikeli noktadan uzaklaştırdı. Maçın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

55. dakikada Alper’in çevirdiği pasta top ceza sahasında Emre Güral’da kaldı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Emre’nin şutunda savunma son anda ayak koydu.

66. dakikada Emre Güral’ın kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-0

70. dakikada Alper Potuk’un savunmanın arkasına attığı pasla buluşan Çekiçi’nin yerden şutu kaleci Nordfeldt’ten sekti ve savunmaya çarpan top gol oldu. 2-0

76. dakikada sol kanatta Lima’nın pasıyla ceza sahasına giren Stancu, yerden köşeye düzgün bir vuruşla kaleci Korcan’ın solundan topu ağlara gönderdi ve farkı 1’e indirdi. 2-1

83. dakikada Candeias’ın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Sefa'nın vuruşunu kaleci Korcan kurtardı.

85. dakikada Paintsil’in verdiği pasa bekletmeden vuran Emre Güral’ın şutu üst direkten oyun alanına döndü.

Senin için hazırladığımız haberler