Derbinin hakemi Halil Umut Meler'in ilginç totemi ne?

19.02.2020 - 21:05 | Son Güncellenme: 19.02.2020 - 18:12

Derbinin hakemi Halil Umut Meler'in ilginç totemi ne?

Fenerbahçe-Galatasaray derbisini yönetecek olan Halil Umut Meler, maçlardan önce bir toteminin olduğunu ve bunun da çimen olduğunu söylüyor.

AJANSSPOR-ÖZEL HABER

Fenerbahçe ile Galatasaray, Pazar akşamı Ülker Stadı'nda kritik bir derbiye çıkacak. Günlerce derbiyi kimin yöneteceği merak edilmişti. Ve Merkez Hakem Kurulu (MHK) derbiye Halil Umut Meler'i atadı.

Peki Meler kimdir, hayata bakış açısı nasıl, sevdiği şeyler ve zevkleri neler? Bir totemi var mı? Meler, TFF'nin Tam Saha dergisine 2015'te verdiği röportajdan kendisine dair ilginç bilgiler verdi.

ÇİM KOKUSU HOŞUMA GİDİYOR

Meler, maçlardan önce bir uğuru olup olmadığı sorusuna "Evet, var" diyerek şu cevabı veriyor: "Sahaya girdikten sonra çimi koparırım, avucumda gezdiririm. Isınmaya başlayıncaya kadar çimi elimde tutarım. Yavaş yavaş, onu okşayarak dökerim. Hakemliğe başladığımda değil de futbolculuk yaşantımdan beri bu böyle… Beni her zaman sakatlanmaktan koruduğunu, daha iyi motive ettiğini ve psikolojik olarak rahatlattığını düşünürüm. Sahaya girerken çimin kokusunu almak hoşuma gidiyor.

1 Ağustos 1986'da İzmir'in Selçuk ilçesinde doğan Halil Umut Meler, Kütahya Dumlupınar Üniverstesi Beden Eğitimi Bölümü'nden mezun oldu. İngilizce konuşan Meler, 18 yaşında hakemliğe atıldı. Babasının Selçuk Efesspor'da yöneticilik yaptığını kaydeden Meler, hakemliği kendisine babasının aşıladığını söylüyor.

TÜRKİYE'DE ÇAKIR DÜNYADA WEBB

Aslen Makedon olan ve 9 yıldır evli olan Meler, cocukluk aşkıyla evlendiğini söylüyor. 2015'te Süper Lig kadrosuna alınan Meler, Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus ve bugün artık hakemliği bırakan Bülent Yıldırım'ı örnek aldığını belirtiyor.

Meler, "Dünyada Nicola Rizzoli örneği var. İngiliz Howard Webb'i çok beğeniyorum. Onların da kendine has özellikleri, kaliteleri var. O kalitelerini örnek alıyorum. Cüneyt Hocamızın dünya çapındaki başarıları bizi motive ediyor" dedi.

HATA YAPTIĞIMDA UYUYAMIYORUM

Meler, maçlarda hata yaptığında neler hissettiği yönündeki soruya ise Meler, şu yanıtı veriyor: "Psikolojik olarak tabii ki kendimi vicdanen rahatsız hissediyorum. Vicdan meselesi sonuçta bu… Her hakem hata yapabilir. Bu doğal… 'Hata yapmam' sözü bir yere kadar… Hata yapmışsam zaten yolculuk esnasında başlıyor vicdan muhasebesi… Akşam uyuyuncaya kadar bu sizi rahatsız ediyor. Bazen uykularınızı bile kaçırıyor."

ÇOCUKKEN ÇOK HIRÇIN FUTBOLCUYDUM

Çocukken hırçın bir futbolcu olduğunu belirten Meler, hakemlik tarzını ise şöyle belirtiyor: "Çok rahat olmayı tercih ediyorum. Görüntü anlamında çok rahat gibi gözüküyorum ama bunu içimde çok heyecanlı yaşıyorum. İletişimimi çok iyi kurmaya çalışıyorum. Beden eğitimi okurken spor psikolojisi üzerine de eğitim aldım. Oyuncularla nasıl diyalog kurmam gerektiğini de iyi biliyorum. Önceden önlem alıyorum. Maçına göre durum değişiyor bazen… Oyuncunun karakterine göre de değişebiliyor."

Meler, kariyer hedefi olarak da Cüneyt Çakır'ın izinden gitmek istediğinin altını çiziyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler