Derbinin kilit adamı Gustavo'dur. Oynasa da oynamasa da!

05.02.2021 - 11:44 | Son Güncellenme: 05.02.2021 - 22:23

Fenerbahçe ile Galatasaray Süper Lig'in 24. haftasında karşılaşacak. İki takım arasında oynanacak derbi maçı spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol değerlendirdi. Mehmet Demirkol'un derbide favorisi kim, anahtar oyuncu kim olur? İşte Demikol'dan derbi yorumu...

Derbinin kilit adamı Gustavo'dur. Oynasa da oynamasa da!

AJANSSPOR-HABER

Ünlü spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Fenerbahçe-Galatasaray derbisini 'Türkiye'nin büyük derbisi' olarak niteleyerek, "Herkesin hemfikir olduğu bir konudur herhalde. Çünkü en eskisi. 1909'dan beri oynanıyor. Şimdi Fenerbahçe ile Beşiktaş ilk maçı 1924! Galatasaray-Beşiktaş da 1924-25'te" dedi. İşte Demirkol'un derbi öncesi analizleri...

Topu ikisi de almayabilir

Socrates derginin Youtube kanalındaki 'Karşı Karşıya' programında yarın (6 Şubat Cumartesi) Kadıköy'de oynanacak olan derbiyi değerlendiren Demirkol, iki takımın da çok kırılgan olduğunun altını çizdi. Demirkol, "Çünkü bir hafta önce Fenerbahçe kendi pas rekorunu kırdı, bir hafta sonra en alta indi. Galatasaray ise bir oyunu olan takımdı. Şimdiyse Onyekuru, Mostafa ile Gedson girdikten sonra, Fatih Hoca'nın da belirttiği gibi, topu rakibe bıraktığında da bir oyunu olabilecek bir takım. Onyekuru da zaten hemen imzasını atmaya başladı. Ama Fenerbahçe gibi bir takıma karşı henüz test edilmedi bu oyun. Onyekuru iyi mi olacak kötü mü olacak? İyi olacak gibi duruyor ama bilemiyoruz" diye konuştu.

"Gustavo olmadan Fenerbahçe'nin işi çok zor"

Derbiyi iki takım açısından da tek takım üzerinden değerlendirmek gerektiğini savunan Demirkol, "Çünkü Gustavo, Fenerbahçe'nin pas turnosolu. İrfan içine girseydi Fenerbahçe, İrfan-Ozan ve bir üçüncü oyuncuyla; Mesut ile Pelkas ile yeni bir orta saha oluşturabilir. Başka bir oyuna dönüştürebilirdi. İki 6 ile iki 8'le oynar gibi; 6'sız oynar gibi. Bugünkü orta saha ekibine bakıldığında liste çok kabarık ama Gustavo'yu oradan çıkardığın zaman geçmiş olsun. Çünkü Sosa hazır değil, Hakan Mert hiç değil. Hiç oynayamıyor 6-8'i... Hayatımda bu kadar top ezen oyuncu görmedim. Sivas'ın da gerisine düştü. O yüzden Gustavo'nun oynanaması iki takım için de çok önemli. Gustavo'suz Fenerbahçe'nin işi çok zor" ifadelerini kullandı.

Mesut 90 dakikayı çıkartabilir mi?

Mesut'un 90 dakika çıkartıp çıkartamayacağını da yorumlayan Demirkol, "Bu kritik maçta hemen koyarsan ve olmazsa 'Bu muydu' tartışması bizde hemen çok ciddi noktalara getirebiliyor işi. Karşı taraf dalga geçiyor, Fenerbahçeliler üzülüyor. Böyledir bu işler.

Fenerbahçe'ye orta saha mı lazımdan, iki pozisyonda kimi oynatacak o belli değil. Gustavo dönerse ne ala. Dönerse Ozan var. Dönmezse kim? Belli mi? Mert Hakan daha olmadı. Ön tarafı da belli değil. Pelkas yok, Mesut da hazır değil. Kâğıt üzerinde bolluk gerçekte bir problem var. Orayı nasıl dolduracak hoca... Gustavo pozisyonu için Lemos olabilir, ama Mert Hakan değil" görüşünü paylaştı.

Mostafa Mohommed, Ümit Karan gibi

Galatasaray'ın yeni golcüsü Mostafa Mohammed'in Ümit Karan'a andırdığını belirten Mehmet Demirkol, "Net bir test ortamında görmedik ama attığı koşular derli toplu. Kafaya güzel çıktı. Ama zihinsel olarak bir bariyeri geçmesi gerekiyor. Onu yapacak gibi görünüyor. Kalçasını kullanmayı da biliyor" dedi. Gustavo oynayacaksa, iki takımın da kırılganlıkları sebebiyle topu birbirine bakabileceğeni kaydeden Demirkol, "Gustavo yoksa, Fatih Hoca ciddi bir ön alan baskısıyla başlayabilir. Öyle olmazsa, beklemeler, açık aramalar artabilir. Gustavo'nun varlığıyla yokluğu yüzde 5 oyunu değiştirebilir" dedi.

FENERBAHÇE-GALATASARAY DERBİSİNİN HAKEMİ AÇIKLANDI! DERBİNİN HAKEMİ VE DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN...

Kaybeden yarıştan kopmaz elbet ama...

Derbinin sonucunun şampiyonluk yarışına etkisini de yorumlayan Demirkol, "Çok maç var daha. Psikolojik etkisi olabilir. Fenerbahçe  3 puanı alsa bile Galatasaray kopmaz. Galatasaray kazansa Fenerbahçe kopmaz. İki hafta önce Beşiktaş uçuyor kaçıyor diyorduk 5 puan kaybetti" diye konuştu. Kadıköy'deki derbi serisinin bozulmuş olmasının Fenerbahçe için hayırlı olduğunu düşündüğünü kaydeden Demirkol, "Üzerinde çok baskı vardı. Tabii geçen sezon Fenerbahçe iyi de top oynamıyordu. Bu sezon da iyi oynamıyor" diye konuştu.

Sosa çocuk gibi küskün

Sosa'nın oyun lideri olarak konumlandırlmayı ve bunun da pek sorgulanmamasını istediğini söyleyen Demirkol, "Çocuk gibi küskün duruyor. Topu alıp oynadığında biraz ısınıyor ama Fenerbahçe'ye daha fazlası lazım" dedi.

Muslera mitolojik bir varlık gibi

Muslera'nın eskisinden iyi döndüğünü kaydeden Demirkol, "Mitolojik bir varlık gibi. Annesini kaybetti, ayak kırıldı... Artık yeter diyebilir ama Muslera öyle değil. Maşallahı var. Herkese örnek. Türkiye'de kaleci patlamasında Muslera'nın rolü vardır" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe, Hatay'da çözülmüştür

Forvette Terim'in Babel ile başlayacağını düşünen Demirkol, "Babel olunca orta sahada kontrolü zor bir takım oluyor. Gustavo da olmazsa orta saha hakimiyeti daha da artar Galatasaray'ın. Normal şartlarda standart oyunla başlar Terim. Eğer maçın sonunda -Gustavo'suz bir maçtan söz ediyorum- Fenerbahçe'nin yüzde 60 falan topa sahip olduğunu görürsek, Galatasaray'ın maçı çok rahat aldığını söyleyebiliriz. Fenerbahçe'nin Hatay maçından sonra çözülmüş olma ihtimali çok yüksek. Fenerbahçe'nin oyununu ben sadece Gustavo ve Pelkas üzerinden yorumlayabilirim. İkisinin yokluğu çok önemli" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler