Derbinin VAR odasını taşıdılar! İşte nedeni...

19.07.2020 - 21:30 | Son Güncellenme: 19.07.2020 - 21:33

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi maç öncesi dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Derbinin VAR odası, sosyal mesafe kuralları sebebiyle Vodafone Park Stadı'nın yanına taşındı.

Derbinin VAR odasını taşıdılar! İşte nedeni...

Beşiktaş ile Fenerbahçe, Süper Lig'in 33. haftasında karşı karşıya gelirken, derbinin VAR odası Vodafone Park'a taşındı. Peki, neden VAR odası Riva değil de Vodafone Park'a kuruldu? İşte yanıtı...

Koronavirüs sebebiyle 6 maça müdahale edilebilecek

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'da bulunan VAR Merkezi'nde derbi öncesi uygulamada değişikliğe gidildi. Normal şartlarda aynı anda başlayan 9 maça müdahale edilebilen VAR Merkezi'nde sosyal mesafe nedeniyle bugün 6 maça müdahale edilecek.

Derbi öncesi VAR odası Vodafone Park'ın yanına kuruldu

Beşiktaş-Fenerbahçe karşılaşması için VAR odası, Vodafone Park'ın yanına kuruldu. Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri, hakemlerin her hafta Covid-19 testinden geçmesine rağmen, hiçbir şekilde riske girmek istemediklerinden dolayı sosyal mesafe kuralı nedeniyle böyle bir uygulama yaptıklarını açıkladı.

Benzer uygulama TFF 1. Lig ve UEFA maçlarında yapıldı

Aynı uygulama daha önce TFF 1. Lig Play-Off maçlarında ve UEFA mücadelelerinde de yapıldı. Stadyum yanında bulunan araçta VAR hakemleri mücadeleyi takip ederken bu araçta da Riva VAR Merkezi'ndeki gibi sosyal mesafe için araya paneller kuruldu.

Senin için hazırladığımız haberler