“Derdim para değil”

17.03.2017 - 10:22 | Son Güncellenme: 17.03.2017 - 10:22

Boluspor maçı öncesi istifa eden ancak yönetimle masaya oturup gelecek sezonu da kapsayan sözleşme yenileyen Denizlispor Teknik Sorumlusu Ali Tandoğan;  “Sadece Denizlispor’u bir yerlere getirmek için buradayım, para kazanmak için değil. Bunu net bir şekilde belirtmek istiyorum” dedi.

Sebahattin ALP /DENİZLİ (Ajansspor)

Ligde Boluspor karşısında aldığı 3 puanla 6 haftalık galibiyet hasretine son veren Denizlispor hafta sonunda deplasmanda karşılacağı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıklarını Denizli Atatürk Stadyumu’nda yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Boluspor karşılaşmasındaki performanslarını değerlendiren Ali Tandoğan; “Diğer maçlardan farklı olarak oyuncularımda biraz daha fazla kazanma isteği vardı. Oyuncuların performansları ve kazanma istekleri bizleri mutlu etti. Diğer maçlarda aslında daha fazla pozisyonlarımız vardı ancak kazanamamıştık. Futbolda kazanamayınca hiçbir şekilde mazeret üretemiyorsunuz. Kazanmak bizim için bu anlamda çok önemliydi. Önümüzde Gaziantep maçı var. Sezon başı şampiyonluk kadrosu kuran ancak şu anda bulunduğu yeri hak etmeyen bir takımla oynayacağız. Güçlü bir takım. Skorlar veya diğer etkenler bizi aldatmamalı. Çok dirençli bir takımla oynayacağız. Zor bir deplasman olacak. Alacağımız her puan bizim için çok önemli. 10 hafta kaldı. Mutlaka puan veya puanlarla dönmemiz gereken bir maç olacak” diye konuştu.

"Deneyeceğiz"

Takımdaki eksik futbolcuların yerlerini doldurmakta sıkıntı yaşayan Tandoğan; “ Elimizdeki arkadaşları değerlendireceğiz. Kerem’in oynadığı bölge sezon başından bu yana sıkıntılar yaşadığımız bir bölge. Futbolda her şeyin alternatifi mutlaka var ama o mevkide oynayan 1-2 oyuncumuz var. Deneyeceğiz, bakacağız, ilk defa deneyeceğiz. İnşallah o arkadaşımız da maçta iyi bir performans gösterir” dedi.

"İstikrardan yanayım"

"İstikrardan yana olduğumuzu her zaman belirtiyorum" diyen Ali Tandoğan ; “ Önceki dönem performans daha iyiydi ve başka arkadaşımızı kullandık. Daha sonra o arkadaşımızdan o performans gelmeyince doğal olarak bir değişiklik yapmamız gerekiyordu. Onların da kendilerine göre oynama istekleri ve beklentileri var. Biz de bu maçta denemek istedik. Genelde Moritz’i ben deplasman maçlarında oynattım. Orada istediğimiz performansları yakalayamamıştı. İçeride oynattığımız maçta iyi işler çıkardı. Bu dakikadan sonra herkesi kazanmak istiyoruz. Kim olursa olsun amacımız oyuncudan öte maç kazanmak. Herkesi kazanmak istiyorum ama anlatmak istediğim Denizlispor camiası büyük bir camia. Oyuncuların değil camianın üstünlüğünü kabul etmemiz gerekiyor. Oyuncular, futbolcular, başkanlar gelip geçicidir, Denizlispor kulübü kalıcıdır. Biz bu bilinçle hareket ediyoruz. Bu şehir yıllardır küme düşme stresini yaşadı. İnşallah bunu bu sene yaşatmayız. Güzel günler yaşatırız ki biz de burada mutlu oluruz” diyerek genel bir değerlendirmede bulundu.

"Mourinho bile eleştiriliyor"

"Play-off hedefinden  hiçbir şekilde kopma yok" diyen Ali Tandoğan; “ Baktığımızda Yeni Malatyaspor takımı ilk yarıda son 5 maçını kazanamadı. Şu an lider. Biraz eleştiri yapılırken dikkat edilmesi gerekiyor. Biz zaten hatalar yapabiliriz. Bugün Morinho Dünya’da eleştiriliyor. Yeri geliyor ErsunYanal eleştiriliyor, yeri geliyor Mustafa Denizli eleştiriliyor. Herkes eleştirilebiliyor. Bu hak herkeste var. Önemli olan düzeyli eleştiri. Ben onun dışında her şeye açığım zaten. Önemli olan o düzeyli eleştiri. Gelip konuşulmasında herkesin fikrini alırım. Sadece kendi düşünceleri ile hareket eden bir insan değilim. Boluspor takımına bakıyorsunuz, şampiyonluk kadrosu kuruldu. 8 tane oyuncu transfer oldu. Bize 1 tane oyuncu gelmedi. Samsunspor takımı 12 tane oyuncu transfer etti, bize 1 tane bile gelmedi. Bunları mutlaka herkes biliyor ama bilip de farklı yorumlayan insanlar var. Biz bu oyuncularımızla var olma peşindeyiz. Sezon başından beri bunun peşindeyiz. Kolay şeyler değil. Bir takım kaybedebilir. Biz de bir yerlerde hata yapıyoruz dedik ve bu kulübün önünü açalım dedik. Git, tekrar geri dön, buranın üstüne yatalım düşüncesinde bir adam değilim ki ben. Ben Denizlispor’da var olmuş bir oyuncuydum ve şimdi de hocayım” diyerek konuya açıklık getirdi.

"Hedefimiz sürüyor"

"Eğer benden kaynaklanan bir şey varsa bunu açık dille söylerim" diyen teknik direktör Ali Tandoğan, "Oyuncularımız ve yönetimimiz ısrarla böyle bir şey olmayacağını söylediler. Bizden kaynaklanan bir sorun yoksa görevimize devam ederiz, yarı yolda bırakacak halimiz yok dedik. Amacımız para kazanmak falan değil. Yapılan sözleşmede de açıkçası parasal bir geçerliliği yok. Bunları bilmek lazım. Hedef sürüyor. Sadece Denizlispor’u bir yerlere getirmek için buradayım, para kazanmak için değil. Bunu net bir şekilde belirtmek istiyorum” diyerek son dönemde ortaya çıkan spekülasyonlara cevap verdi.

Senin için hazırladığımız haberler